Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 september, 2018

Scroll to top

Top

Hyr spel hos LOVEFiLM.se

Hyr spel hos LOVEFiLM.se
Filip Urde
 • On 29 augusti, 2011
 • http://www.revue.se/filip-urde

Jag kommer ihåg när jag var lite mindre, Nintendo 64 var det fetaste du kunde ha och spelen var så där jobbigt dyra för min veckopeng. Här stöter jag för förstagången på fenomenet att hyra spel. Det var på videobutiken buylando storgatan som jag och min kompis i jakten på hyr film ser hyllan med Hyr spel! Vi blir alldeles lyriska. Nu kunde vi spela och testa allt innan vi köpte dem på riktigt. Vi gjorde detta under en period men sen försvann det hos buylando. Det visade sig att vi var mer eller mindre dem som hyrde spelen. kanske inte så konstigt då hyran var ganska hög (tänkte inte vi på, mamma eller pappa betalade), det var hur som helst billigare än 7- i vissa fall 800 kr som man fick betala för dessa Nintendo spel.

I och med detta dog den formen av konsumtion för mig. Jag ville äga spelen.

 

Men nu är alltså tjänsten tillbaka igen i en ny digital lösning i och med Amazonägda LOVEFiLM lanserar uthyrning av TV-spel i Sverige (samt Danmark och Norge), med målet att ta upp konkurrensen med traditionella återförsäljare av TV-spel. Tanken är att LOVEFiLMs kunder till en, enligt dem själva, låg kostnad ska kunna hyra TV-spel, behålla dessa så länge de vill, och så fort de tröttnat kan de skicka tillbaka spelen och få nya på posten. Vilket är perfekt för ”hardcore” gamers som ändå spelar klart dagens ofta extremt och näst intill löjligt korta spel. Ett annat scenario är självklart att du nu kan prova på och sedan köpa.

 

Tjänsten som nu är  helt unik på den svenska marknaden blir då ett väldigt konkurrenskraftigt alternativ till att köpa TV-spel, som ju många klagar på är för dyra att köpa (inkluderat mig själv). USA har självklart haft liknande tjänster länge nu, men nu ska vi äntligen få prova.

Generöst nog så kan man prova på tjänsten, kostnadsfritt, i 14 dagar via länken nedan.

www.lovefilm.se

 

Comments

 1. Pelle Skogland

  Fy fan vad soft. Har undrat varför ingen har tänkt på detta förut. Hade nästan tänkt starta något liknande själv.

  • Ja det här kan bli riktigt grymt! undrar samma sak, eftersom det fanns tidigare så varför ”försvann” det?!

 2. Jonte

  Laddar man ner dem?

  • Nej, härligare än så, du får dem hemskickade på posten, sen när du känner att du är klar med spelet så skickar du tillbaka det och betalar därefter notan. Alltså: om du vill köra 1 dag, då gör du det. Vill du ha spelet 1 vecka då håller du kvar spelet hemma i en vecka. 

  • Nej, härligare än så, du får dem hemskickade på posten, sen när du känner att du är klar med spelet så skickar du tillbaka det och betalar därefter notan. Alltså: om du vill köra 1 dag, då gör du det. Vill du ha spelet 1 vecka då håller du kvar spelet hemma i en vecka. 

  • Nej, härligare än så, du får dem hemskickade på posten, sen när du känner att du är klar med spelet så skickar du tillbaka det och betalar därefter notan. Alltså: om du vill köra 1 dag, då gör du det. Vill du ha spelet 1 vecka då håller du kvar spelet hemma i en vecka.